Nieuws

Vragen misstanden taalaanbieder

Tara Scally in de raad

Deze week publiceerde het AD een schokkend onderzoek over misstanden op een Utrechtse taalschool, waar vluchtelingen de dupe waren van ondermaats onderwijs. GroenLinks vindt het belangrijk dat deze vluchtelingen alsnog een goede start kunnen maken in Utrecht. Raadslid Tara Scally stelde vandaag daarom mondelinge vragen samen met de fracties van D66, CDA, PvdA, SP, ChristenUnie, Stadsbelang Utrecht, PvdD en Student & Starter.

Lees verder

Snelle bestrijding ziekte kastanjes nodig

Bijna alle 2500 kastanjes in Utrecht zijn aangetast door de kastanjebloedingsziekte. Dit blijkt uit antwoorden op vragen, die GroenLinks raadslid Brechtje Paardekooper gisteren stelde tijdens het vragenuurtje. GroenLinks wil dat het college snel maatregelen neemt om de ziekte, die dodelijk kan zijn, te bestrijden.

Lees verder

GroenLinks presenteert concept verkiezingsprogramma ‘stad voor iedereen’

Vandaag presenteert GroenLinks Utrecht het conceptverkiezingsprogramma ‘stad voor iedereen’. In het programma staan eerlijk delen, gezonde lucht en een duurzame toekomst centraal. Lijsttrekker Heleen de Boer: “Landelijk ging GroenLinks de verkiezingen in met het motto ‘wij gaan Nederland veranderen’. In Utrecht laten we als enige stabiele grote partij al jaren zien dat het echt anders kan. Die verandering willen we met dezelfde daadkracht doorzetten. De groei van de stad vraagt daar ook om.”

Lees verder

Definitieve kandidatenlijst bekend

Zojuist is de uitslag van het ledenreferendum voor de kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2018 bekend gemaakt. De leden hebben de voordracht van de kandidatencommissie vrijwel geheel overgenomen. Alleen Pepijn Zwanenberg is opgeschoven van plek 9 naar plek 8.

Lees verder

Gemeenteraad mist kans verminderen vuurwerkoverlast

Donderdagavond heeft GroenLinks Utrecht door middel van een initiatiefvoorstel de jaarlijkse overlast door het afsteken van vuurwerk proberen te verminderen. Met het voorstel pleitte raadslid Steven de Vries voor een onderzoek naar een centrale vuurwerkshow en een verbod op onder andere het afsteken van vuurwerk in parken en bij dierenweides. Het voorstel kon niet op een meerderheid in de Utrechtse gemeenteraad rekenen.

Lees verder

Zoek samen met sekswerkers naar definitieve oplossing tippelzone

GroenLinks wil dat het college samen met sekswerkers, hulpverlening en politie op zoek gaat naar een zorgvuldige, definitieve oplossing voor de tippelzone. De partij diende hiertoe samen met D66 donderdag een motie in. Deze werd met steun van de Partij voor de Dieren aangenomen. De Utrechtse gemeenteraad hield een spoeddebat naar aanleiding van het stopzetten van de zoektocht naar alternatieve locaties voor de huidige tippelzone aan de Europalaan. Op die locatie is vanaf 2020 de ontwikkeling van woningen gepland.

Lees verder

Pagina's