Nieuws

Column Heleen: politiek tijdens corona

Drie weken geleden was het 18 maart. Mijn gedachten gingen terug naar die verschrikkelijke dag een jaar geleden, waarop vier mensen in de tram werden doodgeschoten en nog veel meer levens werden verwoest. Ik hield – alleen thuis – een minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers en steun aan hun nabestaanden. En ik dacht terug aan die vreemde dag, waarop ’s middags de straten leeg waren. En aan de tijd vlak daarna, waarin Utrecht een enorme veerkracht en saamhorigheid liet zien. Utrecht buigt nooit.

Lees verder

Solidariteit in tijden coronacrisis

De coronacrisis heeft impact op ieders leven. Vooral ouderen en mensen met een slechte gezondheid lopen risico om ernstig ziek te worden. Veel zzp’ers, ondernemers, flexwerkers en uitzendkrachten zitten plotsklaps zonder inkomsten. Voedselbanken roepen om hulp, omdat hun magazijn leeg dreigt te raken. GroenLinks wil iedereen die door de crisis getroffen wordt veel sterkte wensen.

Lees verder

Duurzaamheidseisen ook voor nieuwe bedrijven

Een meerderheid van de Utrechtse politiek wil meer duurzaamheidseisen stellen aan nieuwe bedrijven die zich in de stad willen vestigen. GroenLinks, D66, Student & Starter en ChristenUnie stellen hierover vandaag vragen aan het college.  

Lees verder

Maak aanvragen kwijtschelding lokale belastingen makkelijker

Mensen met een laag inkomen komen nu niet altijd in aanmerking voor kwijtschelding van de gemeentelijke belasting. De regels hiervoor zijn bepaald door de Rijksoverheid. Samen met andere grote steden deed GroenLinks raadslid Julia Kleinrensink een oproep aan het kabinet om de strenge regels te versoepelen. Hierop ontving zij verschillende reacties van inwoners met persoonlijke verhalen. Op basis van deze verhalen stelt ze nu schriftelijke vragen aan het college.

Lees verder

GroenLinks blij met ambitieus voorstel duurzame energie in Rijnenburg

Windenergieactie GroenLinks maart 2015

Donderdag bespreekt de Utrechtse politiek in een commissievergadering de plannen voor het grootschalig opwekken van duurzame energie in de polder Rijnenburg en Reijerscop. GroenLinks is blij dat er nu een ambitieus voorstel ligt dat ruimte biedt voor maximaal acht windmolens en 230 hectare zonnevelden.

Lees verder

Pagina's