Nieuws

Initiatiefvoorstel GroenLinks aangenomen: Utrecht krijgt cursussen voor ongedocumenteerden

Tara Scally in de raad

Ongedocumenteerden krijgen in Utrecht de mogelijkheid cursussen en praktijkleertrajecten te volgen. Het initiatiefvoorstel Ontwikkelingsmogelijkheden voor Ongedocumenteerden van GroenLinks raadslid Tara Scally kon donderdag rekenen op unanieme steun in de Utrechtse gemeenteraad. Utrecht zet hiermee een nieuwe stap in de succesvolle aanpak van bed, bad , brood en begeleiding (B4).

Lees verder

Initiatiefvoorstel GroenLinks aangenomen: Utrecht krijgt cursussen voor ongedocumenteerden

Tara Scally in de raad

Ongedocumenteerden krijgen in Utrecht de mogelijkheid cursussen en praktijkleertrajecten te volgen. Het initiatiefvoorstel Ontwikkelingsmogelijkheden voor Ongedocumenteerden van GroenLinks raadslid Tara Scally kon donderdag rekenen op unanieme steun in de Utrechtse gemeenteraad. Utrecht zet hiermee een nieuwe stap in de succesvolle aanpak van bed, bad , brood en begeleiding (B4).

Lees verder

Bied een tijdelijk alternatief voor de Uithoflijn

GroenLinks baalt enorm van de vertraging rondom de Uithoflijn. Het duurt nog zeker anderhalf jaar voordat het openbaar vervoer richting de Uithof ontlast kan worden. Daarom willen GroenLinks en D66 tijdens het spoeddebat van het college weten welke oplossingen er zijn voor de grote hoeveelheid reizigers.

Lees verder

Vragen over stiekeme kap bomen Amelisweerd

GroenLinks stelt donderdag samen met de Partij voor de Dieren, PvdA en ChristenUnie mondelinge vragen over het kappen van bomen langs de A27. Volgens Rijkswaterstaat gaat het om snoeiwerk en achterstallig onderhoud. De partijen vrezen echter dat er onomkeerbare stappen gezet worden ter voorbereiding op de verbreding van de snelweg langs Amelisweerd.

Lees verder

Snelle winst in Kanaleneiland: Eens maar nooit weer

Pepijn Zwanenberg

Donderdag vond er een spoeddebat plaats over de verkoop van 252 sociale huurwoningen in Kanaleneiland. Volgens onderzoek van Follow The Money en het AD/UN verdiende een particuliere belegger in Qatar 23 miljoen met de verkoop. Wat GroenLinks betreft eens maar nooit weer. “GroenLinks wil dat woningen in Utrecht beheerd worden door partijen met oog voor onze stad en haar huurders.”zegt GroenLinks raadslid Pepijn Zwanenberg.

Lees verder

GroenLinks bezorgd om start bijstandexperiment

Heleen de Boer

GroenLinks maakt zich zorgen dat de start van het bijstandsexperiment in de Utrecht opnieuw onzeker is en stelt vandaag mondelinge vragen. De partij is groot voorstander van het experiment met de bijstand, waarbij meer uitgegaan wordt van vertrouwen en ondersteuning in plaats van wantrouwen en straf.

Lees verder

Pagina's