Nieuws

'Maak steegjes Tivoli Vredenburg levendig'

GroenLinks wil dat de gemeente Utrecht de regie neemt om de straatjes bij Tivoli Vredenburg levendig te maken. “Nu staan deze kille steegjes vol met geparkeerde fietsen. Dat moet anders. Levendig en kleurrijk!” zegt GroenLinks raadslid Monique Bollen.

Lees verder

'Bevorder biodiversiteit in de stad'

GroenLinks wil dat de gemeente Utrecht ambitie gaat tonen in het bevorderen van biodiversiteit in de stad. “Nu gaat men slechts uit van het principe van ‘geen schade doen’. Terwijl de stad juist ook kansen biedt.” zegt raadslid Brechtje Paardekooper.

Lees verder

GroenLinks-raadslid Tara Scally bij Duurzame Jonge 100

Tara Scally in de raad

Vrijdag zijn de honderd meest duurzame jongeren van Nederland bekendgemaakt. De ‘Duurzame Jonge 100’ geeft een overzicht van jonge mensen die aantonen dat een duurzame toekomst mogelijk is. Het Utrechtse GroenLinks-raadslid Tara Scally (29) is één van hen.

Lees verder

Speech Heleen de Boer Algemene Beschouwingen 2017

Heleen de Boer

Utrecht is een ‘bolwerk’. Een GroenLinks-bolwerk, volgens de definitie van sociaal geograaf Josse de Voogd. Toen ik dat las, kon ik een glimlach niet onderdrukken. Niet in de laatste plaats omdat ‘bolwerk’ bij mij positieve associaties oproept. In Sneek, waar ik opgroeide, was ‘het Bolwerk’ een jongerencentrum waar activiteiten werden georganiseerd die je creativiteit aanwakkeren. Waar je leerde nadenken over de wereld om je heen. Ik ging er naar voorstellingen van Werk in Uitvoering: maatschappijkritisch toneel met na afloop een gesprek. En ik bouwde er mijn eigen kamer van afvalmateriaal. Het was een plek waar iedereen kon meedoen en iedereen zichzelf kon zijn.

Lees verder

Pagina's