Nieuws

Centrale vuurwerkshow voor Utrecht

Een centrale vuurwerkshow in Utrecht is donderdag een stap dichterbij gekomen. Een voorstel van GroenLinks hierover kon rekenen op een ruime meerderheid in de Utrechtse gemeenteraad. Fractievoorzitter Heleen de Boer toonde zich opgetogen: “Dit is een positieve manier om het individueel afsteken van vuurwerk en de daarmee gepaard gaande overlast terug te dringen. GroenLinks wil een jaarwisseling met meer plezier voor iedereen. ”

Lees verder

Schone energie voor iedereen: duurzaamheidsleningen voor bewonerscoöperaties

De gemeente gaat onderzoeken hoe er meer leningen van het Utrechts Energiefonds verstrekt kunnen worden aan bewonerscoöperaties. Een voorstel van GroenLinks hierover haalde donderdag een meerderheid in de Utrechtse gemeenteraad. Met deze maatregel wil de partij financiële drempels om deel te nemen aan bewonerscoöperaties zoals buurtstroomprojecten wegnemen.

Lees verder

Speech Programmabegroting 2018

“Als niets zeker is… is alles mogelijk.” Deze woorden sprak Christina Colclough van de internationale dienstenvakbond UNI tijdens de Europese Sociale Dialoog over de toekomst van de postmarkt in Bonn, waar ik begin oktober was. Dit betekent volgens Colclough dat je niet moet gaan zitten wachten wat er op je af komt, maar je moet afvragen “wat voor een samenleving willen wij?” En daar aan bouwen. En dat is precies wat GroenLinks in Utrecht wil. Ook in onze stad gaan de ontwikkelingen enorm snel en is niets zeker. Die onzekerheid is spannend, maar geeft ook mogelijkheden. Samen met D66 en de ChristenUnie hebben we nagedacht over “wat voor een Utrecht willen wij?” En daaraan gaan we de komende vier jaar bouwen. De weerslag daarvan vind je in het coalitieakkoord, dat nu vertaald is in deze eerste begroting van het nieuwe college. Het Utrecht dat GroenLinks wil, is een Utrecht voor iedereen, nu en in de toekomst. Voor dit begrotingsdebat betekent dat concreet:  

  • Betaalbaar wonen voor iedereen; 
  • Een duurzame en gezonde stad voor iedereen; 
  • Voldoende leefgeld en eerlijke kansen voor iedereen; 
  • Iedereen kan meedoen en meedenken; 
Lees verder

Vacature: Fractiemedewerker

GroenLinks kwam na de gemeenteraadsverkiezingen als grootste uit de bus en groeide van 9 naar 12 zetels. Onze 12 raadsleden werken samen met twee fractiemedewerkers hard aan een nog mooier en groener Utrecht waarin plek is voor iedereen. In verband met het aanstaande zwangerschapsverlof van één van onze medewerkers zijn we op zoek naar een fractiemedewerker voor 24 tot 28 uur per week voor de periode van januari/februari 2019 tot juli 2019. In deze periode kijken we of de ondersteuning mee moet groeien met de fractie, waardoor verlenging mogelijk is.

Lees verder

Pagina's