Nieuws

'Stop direct met registratie prostituees'

Heleen de Boer

GroenLinks Utrecht wil dat de gemeente direct stopt met de registratie van raamprostituees. Dit naar aanleiding van de uitspraak van de Autoriteit Persoonsgegevens dat registratieplicht voor raamprostituees onrechtmatig is. Ook wil de partij dat gegevens van sekswerkers die in het verleden zijn verzameld, zo snel mogelijk worden vernietigd.

Lees verder

Opnieuw schriftelijke vragen 'bijverdienen in de bijstand via Flextensie'

Heleen de Boer

GroenLinks blijft zich zorgen maken over een contructie waarmee bijstandsgerechtigden via het bedrijf Flextensie vacatures vervullen. Heleen de Boer, fractievoorzitter van GroenLinks in de Utrectse gemeenteraad stelde hier eerder schriftelijke vragen over. De fracties van GroenLinks en de PvdA willen weten of het werk dat gedaan wordt via Flextensie het werk van regulieren krachten niet verdringt.

Lees verder

Investeer opbrengst verkoop Stadsherstel in sociale huur, juist ook in de Binnenstad en omgeving

Indien de plannen doorgaan dient de opbrengst van de verkoop van het monumentale bezit van Stadsherstel Midden-Nederland in ieder geval ten goede komen aan de sociale huur, ook in de Binnenstad en omgeving. Dat vinden GroenLinks en de SP, die vragen hebben gesteld aan het stadsbestuur naar aanleiding van de recente berichtgeving over de verkoop. Verder dringen de partijen aan op duidelijkheid over de toekomst van de woningen en voor de zittende huurders. Voor hen mogen de plannen geen gevolgen hebben.

Lees verder

GroenLinks: geen toestemming voor experiment bijstand Utrecht onbegrijpelijk

Heleen de Boer

GroenLinks vindt het onbegrijpelijk dat staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geen toestemming geeft voor het experiment met bijstand in Utrecht. De staatssecretaris misbruikt volgens de partij het experiment om op een ander punt haar zin door te drijven. GroenLinks is groot voorstander van een experiment met de bijstand, dat meer uitgaat van vertrouwen en ondersteuning in plaats van wantrouwen en straf.

Lees verder

‘Goed nieuws voor van Zijstweg’

Hovenierswoning Van Zijstweg

GroenLinks is blij dat er een beslissende stap is gezet naar een goede oplossing voor de herinrichting van de van Zijstweg. In de laatste vergadering voor het zomerreces heeft de Utrechtse gemeenteraad ingestemd met het raadsvoorstel waarmee een groene van Zijstweg met een busbaan, fietspad én behoud van de hovenierswoning gewaarborgd zijn. Zaken waar GroenLinks zich altijd voor ingezet heeft.

 

Lees verder

Rijnenburg unieke kans voor opwekken duurzame energie

Monique Bollen

GroenLinks is erg blij dat het opwekken van duurzame energie in de polder Rijnenburg een stap dichterbij is gekomen. De startnotitie ‘Energielandschap Rijnenburg en Reijerscop’ hierover is vanavond met een ruime meerderheid aangenomen door de Utrechtse gemeenteraad.

Lees verder

Pagina's