Nieuws

Utrecht bant foute incasso uit dankzij vragen GroenLinks

De gemeente Utrecht gaat incasso’s alleen nog op sociaal verantwoorde wijze laten uitvoeren en er komt een meldpunt voor malafide incasso’s. Dit antwoordde wethouder Linda Voortman op vragen van GroenLinks raadslid Julia Kleinrensink, D66 en ChristenUnie.  

Lees verder

Uitwerking GroenLinks voorstel Beurskwartier: meer groen, meer sociale huurwoningen en een plek voor de huidige bewoners in het gebied

Bron: www.cu2030.nl

Dankzij een amendement van GroenLinks komt er meer groen in het Beurskwartier en zullen er extra sociale huurwoningen aan de Jan van Foreeststraat gebouwd worden, waar huidige bewoners uit het gebied naartoe kunnen verhuizen. GroenLinks raadslid Rachel Heijne: “We zijn blij met het extra groen en de toegevoegde sociale huurwoningen in het nieuwe plan van het college. Maar ook teleurgesteld dat er nu geen plan ligt waarin de 31 woningen aan de Croeselaan blijven staan.”

Lees verder

Op naar een plasticvrij Utrecht!

Donderdag sloot de Nederlandse regering een Plastic Pact met het bedrijfsleven om samen het gebruik van plastic terug te dringen. GroenLinks raadslid Janneke van der Heijden pleit vandaag voor een ambitieuze Utrechtse variant op het pact. Ook roept ze de gemeente op het goede voorbeeld te geven door te streven naar een plasticvrije gemeentelijke organisatie.

Lees verder

Vragen over hoge kosten kringloopwinkels

Kringloopwinkel Wawollie moest het afgelopen jaar ruim 20.000 euro betalen om onverkoopbare gedoneerde spullen weg te gooien. Bewoners mogen hun spullen gratis storten, maar als de kringloopwinkel eerst selecteert, worden dezelfde spullen ineens bedrijfsafval. GroenLinks raadslid Rachel Heijne stelt hierover donderdag vragen.   

Lees verder

Vragen over discriminatie in horeca

GroenLinks wil dat er meer gedaan wordt om discriminatie in de Utrechtse horeca aan te pakken en stelt hierover vragen aan het college. “Discriminatie is een probleem van ons allemaal. GroenLinks wil dat alle Utrechters, ongeacht culturele achtergrond, geloofsovertuiging, lichamelijke beperking, seksuele voorkeur of genderexpressie, zich veilig voelen en plezier beleven in het uitgaansleven.” aldus GroenLinks raadsleden Melody Deljou Fard en Sophie Schers.  

Lees verder

Pagina's