Nieuws

Utrecht eerste gemeente in Nederland die payoll-constructies aanpakt

Het voorstel van GroenLinks en de Utrechtse PvdA en SP om payrollers gelijk te behandelen als vast personeel is donderdag door de gemeenteraad aangenomen. Omdat payrollers onder een andere CAO vallen werken ze nu voor minder loon en tegen slechtere voorwaarden voor hetzelfde werk. Deze ongelijkheid wordt door het voorstel rechtgetrokken. Utrecht is de eerste gemeente waar een dergelijk voorstel is aangenomen en hoopt hiermee een trend zetten voor de rest van Nederland. Vanwege het staken der stemmen op 8 maart 2018 werd donderdag opnieuw gestemd in de recent geïnstalleerde gemeenteraad.

Lees verder

Linda Voortman derde wethouderskandidaat GroenLinks Utrecht

Linda Voortman

Linda Voortman is de derde wethouderskandidaat van GroenLinks voor een nieuw Utrechts college. Dit maakt GroenLinks dinsdag bekend. Het huidige Tweede Kamerlid zal in een mogelijk college plaatsnemen naast de zittende GroenLinks-wethouders Kees Diepeveen en Lot van Hooijdonk.

Lees verder

Onderhandelaars coalitie organiseren buurtgesprek in Overvecht en in Vleuten-De Meern

Er zijn twee buurtgesprekken en een stadsgesprek tijdens de besprekingen van het coalitie akkoord in Utrecht. Op dinsdag 24 april spreken de onderhandelaars met bewoners en anderen in theater Stefanus in Overvecht. Op dinsdag 8 mei is er een gesprek met inwoners van Vleuten-De Meern. De gesprekken zijn bedoeld om informatie op te halen voor de lopende coalitiebesprekingen en de komende collegeperiode. Vanaf maandag is er tijdens de onderhandelingsperiode ook wekelijks een paar keer een inloopmoment op de plek waar de onderhandelaars op dat moment met elkaar praten. Mensen die graag iets willen meegeven aan de onderhandelaars kunnen daar even binnen lopen. De informatie over de buurtgesprekken, het stadgesprek en de inloopmomenten staat op www.utrecht.nl/coalitie.

Lees verder

Andrée van Es aangesteld als verkenner in Utrecht

GroenLinks Utrecht heeft Andrée van Es gevraagd als verkenner op te treden in de Utrechtse formatie.  Dit maakt GroenLinks fractievoorzitter Heleen de Boer maandag bekend in een brief aan gemeenteraad. Omdat GroenLinks bij de verkiezingen als grootste uit de bus kwam neemt deze partij het initiatief voor het vormen van de coalitie.

Lees verder

Pagina's