Lot van Hooijdonk
Lot van Hooijdonk

GroenLinks wethouder Lot van Hooijdonk beste jonge bestuurder

GroenLinks-wethouder Lot van Hooijdonk is verkozen tot beste jonge bestuurder van Nederland 2017. Ook vorig jaar won zij de titel.

De prijs wordt uitgereikt door Binnenlands Bestuur. Over Lot van Hooijdonk schrijft de organisatie:" ‘Focus is her middle name’, luidt één van de comments. Het is duidelijk dat Van Hooijdonk één stip op de horizon heeft: een duurzaam Utrecht. Daarbij valt vooral haar eindeloos enthousiasme voor haar vak op. Van Hooijdonk is oplossingsgericht en slim en kan hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden. Tel daar haar aanpak van de verkeersproblematiek in Utrecht bij op en je hebt een titel beste bestuurder jonger dan 40. En dat voor het tweede jaar op rij!"

Lot is sinds 2014 wethouder Verkeer, Mobiliteit, Duurzaamheid en Milieu. In Utrecht haalde ze tot nu toe een aantal zeer concrete resultaten. Zo stelde Lot samen met 150 Utrechters een Energieplan op. De 150 deelnemers zijn via loting gekozen. Het zeer ambitieuze Verkeersplan dat fiets en voetganger op 1 zet, kreeg steun van bijna de voltallige Utrechtse gemeenteraad. In 2017 werd Utrecht verkozen tot tweede beste fietsstad ter wereld.