Elke Utrechter kan straks binnen 300 meter vanaf huis in het groen zijn. Dit voorstel doet GroenLinks met steun van een ruime meerderheid van de raad. De gemeenteraad debatteert dinsdagavond over de vraag waar er in Utrecht gebouwd mag worden. GroenLinks raadslid Floor de Koning: “Vanwege de woningnood moeten we de komende jaren fors meer woningen bijbouwen. Dit mag niet ten koste gaan van het groen in en om de stad. In een snel groeiende stad is er juist méér groen nodig.”

GroenLinks is blij dat Utrecht de woningnood op de groene manier gaat aanpakken: eerst bouwen binnen de stad dichtbij openbaar vervoer en werk. Dankzij haar voorstel wordt het groen in en om de stad extra beschermd. Vooral dichtbij huis heeft groen een positief effect op geluk en gezondheid. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kinderen meer buiten spelen en bewegen in een groene buurt. Ouderen leven langer wanneer zij dichtbij huis kunnen wandelen in het groen.

Dankzij het voorstel van GroenLinks moeten straks alle Utrechters op maximaal 300 meter van huis een groen ommetje kunnen maken. En wordt de ring van natuur rondom de stad makkelijker te bereiken via fijne wandel- en fietspaden. Met name aan de zuidkant van Utrecht is er nog veel ruimte voor verbetering.

Meer informatie over de visie van GroenLinks op potentiële woningbouwlocaties, duurzame energieopwekking en de polder Rijnenburg vind je hier.