Kleinrensink zit sinds 3 jaar in de gemeenteraad en viel direct op door haar grote betrokkenheid en goede voelsprieten voor wat er leeft in de stad. “De gemeenteraad is een prachtige plek om onze idealen in de praktijk te brengen. Ik geloof in politiek vanuit de inhoud en ik werk graag vanuit vertrouwen en verbinding. Zo wil ik samen met anderen hard aan de slag om ervoor te zorgen dat Utrecht een stad voor iedereen is en blijft. Er liggen grote uitdagingen voor ons en ik ben ervan overtuigd dat we die het best het hoofd kunnen bieden met GroenLinks aan het roer. Dus dat is mijn eerste missie: GroenLinks wederom de grootste partij van de stad!” Over haar medekandidaat Zwanenberg zegt Kleinrensink: “Ik vind Pepijn geweldig. Natuurlijk ben ik blij dat ik lijsttrekker ben geworden, maar Pepijn is heel authentiek en betrokken, hij had het ook heel goed gekund. Ik verheug me erop om nu en straks na de verkiezingen samen met hem en anderen te werken aan een zo sociaal en groen mogelijk Utrecht.” 

Plannen 

De komende periode wordt een belangrijke, volgens Kleinrensink. “Nu we langzaam uit de crisis komen is het belangrijk dat we solidair blijven met degenen die het nodig hebben en dat we blijven omkijken naar elkaar. Opgelopen onderwijsachterstanden verdienen blijvend aandacht, we moeten mensen helpen bij het vinden van passend werk, en sommige ondernemers hebben steun nodig om niet alsnog door het ijs zakken. Daarnaast hebben de woningnood en het klimaat voor mij absoluut prioriteit. Utrecht is inmiddels bijna een onneembare vesting voor mensen met lage of middeninkomens die hier willen wonen. We hebben de afgelopen jaren al belangrijke stappen gezet, maar er is nog krachtiger beleid nodig om ervoor te zorgen dat er voldoende betaalbare woningen komen. Wat GroenLinks betreft is actief overheidsbeleid, zowel lokaal als landelijk, daarvoor hard nodig. En ook op het gebied van duurzaamheid is er geen tijd meer te verliezen. De energietransitie en behoud van groen en biodiversiteit in en om de stad staan hoog op mijn agenda. Kortom, een sociaal, inclusief en duurzaam Utrecht vraagt om GroenLinks.” 

Kieslijst 

De leden van GroenLinks konden tot gisteren stemmen op hun favoriete kandidaat. Hoewel de lijsttrekkerspositie dus is vergeven, is het nog steeds mogelijk voor mensen om zich kandidaat te stellen als raadslid. Tot 31 juli kan gesolliciteerd worden voor een plek op de kieslijst. In november wordt de kandidatenlijst bekend gemaakt.