PolCa - Rolverdeling in de energietransitie in Utrecht - wie is aan zet?

Van Europa tot de gemeente Utrecht; op ieder niveau wordt gesproken over de energietransitie. Hoewel de politiek een belangrijke rol speelt, kan zij dit niet alleen.

De energietransitie en bijbehorende aanpassingen van de gebouwde omgeving gaat elke organisatie, werkgever, werknemer en inwoner aan. Het is een gemeenschappelijke uitdaging die vraagt om breed gedragen actie en investeringen. De vraag werpt zich daarom op hoe de gemeente Utrecht hier afspraken over wil maken. Ligt het primaat bij een stevig sturende gemeente? Moeten inwoners een belangrijke rol krijgen in het meebeslissen? Wordt het tijd voor een Utrechts klimaatakkoord met een grote rol voor maatschappelijke organisaties en bedrijven?
Kortom: tijdens deze POLCA wordt gedebatteerd over de rolverdeling in de Utrechtse energietransitie; wie is aan zet?

 

De inschrijvingen zijn geopend! Aanmelden kan hier. Er is voor dit evenement een beperkt aantal stoelen beschikbaar in verband met de RIVM richtlijnen. Wil je fysiek aanwezig zijn, meld je dan aan. We zullen je zo snel mogelijk laten weten of je een stoel hebt of dat je op de wachtlijst staat. Wanneer het maximale aantal bereikt is, zullen we dat hier ook zo snel mogelijk neerzetten. Mocht je je aangemeld hebben en niet meer kunnen, laat dit dan weten! Er zijn mede-GroenLinksers die graag in jouw plaats gaan.