'Hoe wordt Utrecht in 2030 energieneutraal?' 'Hoe verbeteren we de luchtkwaliteit?' en 'Hoe kunnen we zo milieuvriendelijk afval verwerken in de Utrechtse wijken?', zijn vraagstukken waar de Werkgroep Milieu van GroenLinks Utrecht zich mee bezig houdt.

De werkgroep komt één keer per maand samen in het gemeentehuis, meestal in de avond om 20.00 uur.

De onderwerpen staan niet altijd vast. Je bent daarom ook altijd vrij om zelf een onderwerp aan te dragen tijdens vergaderingen. Maar we doen nog meer! Zo organiseren we bijvoorbeeld een politiek café of in samenwerking met de werkgroep permanente campagne een opvallende actie die te maken heeft met het milieu.

  Bij de vergaderingen is het raadslid Rachel Heijne die de milieu-onderwerpen in haar portefeuille heeft ook aanwezig. Ze draagt onderwerpen aan waar ze meer informatie over wil en spart graag met de werkgroep om nieuwe ideeën te vergaren. Deze informatie neemt ze weer mee naar de raadsvergaderingen. Wil je weten wanneer onze vergadering is? Neem dan een kijkje in de werkgroep-agenda!   We zijn altijd opzoek naar enthousiastelingen die de werkgroep kunnen versterken. Is je groene hart sneller gaan kloppen na het lezen van dit stuk en wil je de werkgroep komen versterken of wil je liever eerst een keer bij een vergadering komen kijken? Neem dan contact op met de voorzitter of secretaris. 

Contact:
Voorzitter: Stella Boeschoten
Secretaris: Nyreeh Knegtering
Raadslid: Rachel Heijne