Sinds de zomer van 2020 zijn we gaan nadenken over deze werkgroep. Het hartelijke verwelkomen van nieuwe leden gebeurde al wel, maar het leek erop dat dit erg veel tijd in nam voor het bestuur. Dat bestuur heeft het druk zat met veel andere taken, dus zou een werkgroep een deel van deze taken best over kunnen nemen. En zo geschiedde het.

De werkgroep houdt zich allereerst bezig met het organiseren van laagdrempelige kennismakingsbijeenkomsten waarbij nieuwe leden op een makkelijke en luchtige manier kennismaken met GroenLinks als landelijke partij, maar vooral ook hoe GroenLinks Utrecht eruit ziet en hoe GroenLinks Utrecht zich verhoudt tot de landelijke organisatie. Daarbij laten we ook vooral zien wat de lokale afdeling allemaal doet en op wat voor manieren je als lid daaraan zou kunnen bijdragen.

Toch laten we deze kennismakingen niet alleen draaien om de afdeling, maar natuurlijk juist ook om de leden. Kennismaken doen we namelijk niet alleen met GroenLinks, maar vooral ook met elkaar. Zo weten leden na deze kennismaking niet alleen meer over GroenLinks, maar kennen ze vooral ook andere GroenLinksers waarmee ze samen naar activiteiten kunnen gaan, gedachten kunnen uitwisselen of gewoon een kopje koffie kunnen drinken. GroenLinks is namelijk meer dan politiek, het is een beweging van gelijkgestemde mensen, van GroenLinksers.

In de toekomst zullen wij, naast het verwelkomen van nieuwe leden, ook gaan kijken hoe we huidige leden meer bij de beweging kunnen betrekken. Er zijn namelijk heel veel leden al (heel lang) lid, maar een deel daarvan hebben we nog nooit mogen ontmoeten in levende lijve. Wellicht komt het omdat dat deel daar geen behoefte aan heeft, maar wellicht komt het ook omdat die leden er nog niet over na hadden gedacht, of omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Voor hen zullen wij in de nabije toekomst gaan kijken wat wij voor ze kunnen betekenen. Want zo’n leuke club mag niemand missen!

Contact:
Voorzitter: Marleen Zonjee
Secretaris: Heleen de Boer
Bestuurslid: Jorrit Boxum

Mail naar: welkom@groenlinksutrecht.nl als je meer informatie wil over deze werkgroep of als je je wilt aansluiten!