GroenLinks Utrecht heeft, naast het bestuur en de fractie, enorm veel actieve leden.Wij willen dat iedereen zich veilig voelt in onze afdeling en op onze activiteiten. Gelukkig ervaren veel leden dat ook zo. Maar soms is dat gevoel van veiligheid niet vanzelfsprekend. En wat dan? Wat doe je als jij je binnen onze afdeling niet altijd veilig en prettig voelt? Wat doe je als je te maken krijgt met gedrag dat jij ongewenst vindt? Om die reden hebben we een vertrouwenspersoon aangesteld. Met de vertrouwenspersoon kun je vertrouwelijk je zorgen bespreken. Vervolgens bespreken jullie samen of en hoe je dit gaat aanpakken. Marc stelt zich hieronder voor.

Vertrouwenspersoon: Marc Torkler

Ik ben Marc Torkler, 52 jaar oud en woon in Lombok. Ik ben al een paar jaar lid van GroenLinks Utrecht en heb sinds 2017 van dichtbij kennis met onze dynamische, leuke en daadkrachtige afdeling mogen maken. Tot oktober vorig jaar was ik lid van het bestuur. Ik werd bij een eerdere werkgever in 2010 vertrouwenspersoon en heb sindsdien veel ervaring op dat gebied op mogen doen. In die rol zijn er geen standaardoplossingen. Het gaat altijd om het individu. En de veiligheid en het vertrouwen. Maatwerk waarvoor tactgevoel en begrip nodig zijn. Als buurtbemiddelaar en mediator heb ik laten zien dat ik een bijdrage kan leveren als dingen anders gaan dan gepland of bedoeld. Ik hoop dat ik weinig te doen krijg in de functie, maar als het nodig is, ben ik er graag.

Je kunt Marc benaderen door een mailtje te sturen naar vertrouwenspersoon@torkler.nl. Je kun je telefoonnummer in de email zetten, dan belt Marc je daarna zo snel mogelijk terug.

Marc.jpeg