Wij hebben onszelf als doel gesteld meer diversiteit in de organisatie te brengen. Je komt dan ook in een steeds diverser wordend team terecht. We nodigen dan ook iedereen uit om te solliciteren. Wij zijn op dit moment op zoek naar een algemeen bestuurslid met de focus op leden en ledenrelaties.

Wat is GroenLinks Utrecht?

GroenLinks is al bijna 30 jaar de enige grote, stabiele partij in Utrecht. Met 2.400 leden is het ook één van de grootste afdelingen van GroenLinks. Momenteel is GroenLinks de grootste partij van Utrecht met negen zetels in de Utrechtse gemeenteraad en twee wethouders in het college.

Wie zijn wij?

Het bestuur draagt zorg voor het reilen en zeilen van de afdeling. Wij sturen activiteiten voor leden en geïnteresseerden aan, hebben contact met leden, ondersteunen werkgroepen en commissies en richten ons op campagne-activiteiten. Verder zijn wij als bestuur verantwoordelijk voor zaken als de afdelingsfinanciën, het organiseren van ledenvergaderingen en het voorbereiden van de gemeenteraadsverkiezingen. 

Wie zoeken wij?

Wij zoeken op dit moment een algemeen bestuurslid Leden. 

Het algemene bestuurslid Leden draagt er zorg voor dat GroenLinks contact houdt met de leden. Het bestuurslid draagt er zorg voor dat oude en nieuwe leden warm ontvangen worden en hun weg vinden binnen de afdeling. Samen met de rest van het bestuur zul je aan de slag gaan met inclusiebeleid binnen de afdeling, maar ook met de workshops die wij onze leden aanbieden zodat ze de afdeling kunnen leren kennen. Ook heeft het bestuurslid een overzicht van de vaardigheden van mensen binnen de afdeling, zodat wij leden naar hun wensen en talenten kunnen inzetten. In de aanloop naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen zul je samen met het bestuurslid Diversiteit en Inclusie en een scoutingsteam  de scouting voor de kandidatenlijst voor de gemeenteraad gaan trekken. De afdeling werkt aan een diverse kandidatenlijst die een afspiegeling moet zijn van de stad Utrecht. Hierbij word je vanzelfsprekend ondersteund door de rest van het bestuur. 

Denk je niet álle kennis en vaardigheden in huis te hebben? Schroom dan toch niet om te solliciteren.

Wie ben jij?

Jij hebt:

 • Een inclusieve bril en de vaardigheid om je tussen mensen van verschillende achtergronden te begeven en mensen zich welkom te laten voelen;
 • Het vermogen mensen enthousiast te maken en aan jezelf of de partij te binden;
 • Affiniteit met GroenLinks en je bent lid of wil lid worden van de partij;
 • Twee dagdelen per week tijd voor je eigen bestuurswerkzaamheden, het bijwonen van de maandelijkse bestuursvergadering en GroenLinks-activiteiten om zo contact met leden, fractie en wethouders te onderhouden;
 • Een pro-actieve houding.

Wat bieden wij?

 • Een rol in een gedreven en gezellig bestuursteam;
 • Een enorm netwerk van enthousiaste mensen waarmee je mag samenwerken;
 • Een kans om bij te dragen aan veranderingen in Utrecht binnen de grootste partij van Utrecht;
 • Een kijkje in de keuken van de lokale politiek.

Bestuursleden worden voor 2 jaar benoemd en de functie is onbetaald. Je kunt solliciteren door een sollicitatiebrief te schrijven aan het bestuur. Het bestuur nodigt je uit voor een gesprek en je krijgt de kans om een tijdje mee te lopen met het bestuur om te kijken of het werk wat voor je is. Na het meelopen zal een interne kandidatencommissie je sollicitatie beoordelen waarna je, inclusief advies van de interne kandidatencommissie en het bestuur, wordt voorgedragen aan de ALV. De ALV beslist dan uiteindelijk of je wordt benoemd.

Procedure
Interesse? Stuur een e-mail met motivatie en CV naar:  internekandidatencommissie@groenlinksutrecht.nl

 • Kandidaten voor de bestuursfunctie kunnen tot en met 10 juni solliciteren door het sturen van een motivatie met CV aan de secretaris.
 • We nodigen iedere geïnteresseerde voor een bestuursfunctie uit om te komen kijken bij een bestuursvergadering. Dit is ook een onderdeel van het meelopen na je sollicitatie. De vergaderingen zijn op 27 september, 25 oktober en 29 november.
 • Kandidaten lopen mee in het bestuurswerk.
 • De interne kandidatencommissie voert uiteindelijk een gesprek met alle kandidaten. Zij laat de kandidaten weten of zij een positief advies krijgen van de commissie. 
 • Kandidaten kunnen zich op elk moment nog terugtrekken uit de procedure als zij dat wensen.
 • Alle kandidaten die beschikbaar zijn (met positief of negatief advies), worden voorgedragen door de commissie. Op een Algemene Ledenvergadering presenteren de kandidaten zich kort aan de leden. Vervolgens stemmen we schriftelijk. De kandidaat met de meeste stemmen wordt per direct benoemd.

Heb je vragen over de procedure? Mail dan naar de interne kandidaten commissie via internekandidatencommissie@groenlinksutrecht.nl
Heb je vragen over het bestuurswerk zelf? Mail dan naar onze secretaris via secretaris@groenlinksutrecht.nl