We zetten ons in voor Utrechters met geestelijke gezondheidsproblemen. Met hulp en ondersteuning zorgen we dat zij zich thuis voelen in hun wijk, en beter kunnen omgaan met problemen. We willen graag een divers aanbod van verschillende vormen van begeleid wonen en genoeg inloopcentra, GGZ-informatiepunten en time-outvoorzieningen voor mensen in crisis. Hierbij kijken we goed wat cliënten nodig hebben.
We willen dat mensen gewoon kunnen praten over de zorg die zij nodig hebben: we willen het taboe doorbreken. In Utrecht moet het normaal zijn om hulp te vragen, want iedereen heeft het wel eens moeilijk. Dit doen wij door hulp dichtbij mensen te organiseren, en daar problemen bespreekbaar te maken.
Ook gaan we in gesprek met werkgevers om geestelijke gezondheidsproblemen bespreekbaar te maken op de werkvloer. Daarnaast moedigen we aan dat werkgevers mensen met geestelijke kwetsbaarheden aannemen.
Verder willen we de begeleiding verbeteren van mensen die dakloos, thuisloos of cliënt in de geestelijke gezondheidszorg zijn geweest. Zij moeten hulp krijgen bij het oppakken van hun leven en het krijgen van een plek in de samenleving. Daarbij hoort goede nazorg op het moment dat zij een eigen woning krijgen.
Psychische verwarring moeten we niet langer zien als criminaliteit. We willen dat personen die in de war zijn hulp krijgen van een speciaal team van specialisten, dat snel in actie kan komen. Dit team zorgt ervoor dat de politie het minder druk heeft. De politie kan zich dan bezig houden met het opsporen en aanpakken van echte criminaliteit.