Utrecht groeit de komende jaren tot een stad van meer dan 400.000 inwoners. Om de stad leefbaar te houden, moeten we keuzes maken. GroenLinks wil groen groeien. Of het nu gaat om economie of om ruimte, GroenLinks kiest voor duurzame, groene ontwikkeling.   

Om dat mogelijk te maken, moeten we zuinig omgaan met ruimte, materiaal en verkeer. GroenLinks moedigt daarom werk en voorzieningen aan op fiets- of loopafstand. Bij deze wijkeconomie hoort ook het regelen van afvalverwerking en hergebruik in de wijk of buurt.  

GroenLinks wil dat Utrecht bedrijven aantrekt die passen bij onze duurzame plannen. Deze bedrijven moeten zorgen voor werk dat past bij de mensen in de stad. Daarom richten we ons op werkgebieden die hierbij helpen, zoals life sciences, duurzame energie en gezondheidszorg. Zo is Utrecht duidelijk herkenbaar, en kan Utrecht andere bedrijven in die werkgebieden aantrekken. We zetten ook in op werk voor mensen met weinig of praktische scholing. Zij kunnen werken in de duurzame maakindustrie, technische dienstverlening en wijkeconomie.