“ In de politiek heb ik een missie. Ik wil ervoor zorgen dat alle ongehoorde stemmen gehoord worden en ertoe doen. Vernieuwing, visie, groene economie, ondernemerschap, werkgelegenheid, cultuur, vrouwelijk leiderschap, daadkracht en gelijke kansen voor iedereen. Daar sta ik voor!" ”

Geboren in het Midden-Oosten (Iran), vlak na de Golfoorlog, vluchtte Melody op haar 15e naar Nederland. Vastberaden om haar nieuwe thuisland te omarmen besloot ze zichzelf de taal aan te leren aan de hand van de ondertitels van de soapserie The Bold and the Beautiful. 

Een paar jaar later verhuisde ze voor een studie aan HKU naar de bruisende studentenstad Utrecht. Het grootste deel van haar leven in Utrecht bracht ze studerend door in een flat in Overvecht. Deze wijk voelt nog altijd als haar thuis. Een HKU-studie cum laude afronden leidde Melody niet naar een vaste baan. Ze werd ZZP’er en ging daarnaast achter een receptie werken om rond te komen. Dankzij het ministerie OCW deed ze mee aan een leiderschapsopleiding (Bestuurs-en Organisatie Wetenschappen UvU).  Als creatief persoon was ze altijd al maatschappelijk betrokken (Social Design), maar vooral beeldend en vanuit de zijlijn agenderend. Deze opleiding gaf haar de nodige kennis over beleid, waardoor ze de politieke arena vol kracht in durfde te stappen. Ze meldde zich bij GroenLinks en kwam op plek 5 van de kandidatenlijst terecht. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen was Melody campagneleider van GroenLinks Utrecht. Ze voelt zich nog steeds supertrots op de mooie historische resultaten die het team van Groenlinks Utrecht heeft weten te behalen.  

Momenteel woont Melody samen met haar Engelse Stafford ‘Angel’ in een sociale huurwoning in Wijk C. Als raadslid is ze vastberaden zich in te zetten voor politieke vernieuwing, het vinden van meer creatieve oplossingen, emancipatie en gelijke kansen voor iedereen.

  • Cultuur
  • Culturele diversiteit
  • MBO
  • Jongerenwerk
  • Evenementen
  • Wijken: Oost en Binnenstad