“ Ik sta voor een menselijk, groen en gelijkwaardig Utrecht waar kansen zijn voor ons allemaal. Ook sta ik voor vrouwelijk politiek leiderschap en voor politieke vernieuwing. ”

Melody Deldjou Fard’s verhaal is er een van vallen en opstaan. Van strijdbaarheid, daadkracht, hoop en optimisme. Melody werd geboren in Teheran, vlak voor de Golfoorlog. Op haar 15e vluchtte ze naar Nederland. Ze groeide op in een achterstandswijk in het Zuid-Limburgse Heerlen en leerde zichzelf Nederlands via de ondertiteling van The Bold & the Beautiful. Later verhuisde ze naar de bruisende studentenstad Utrecht waar ze tot op heden haar thuis heeft gevonden. Toen het cum laude afronden van haar studie aan de Hogeschool voor de Kunsten niet leidde naar een vaste baan, werd Melody zzp’er. Uiteindelijk openden zich na vele jaren van vallen en opstaan meer deuren. Dankzij een leiderschapsopleiding van het ministerie van OCW kreeg ze de nodige beleidskennis om vol kracht de politieke arena in te durven stappen. Gedreven vanuit eigen levenservaringen strijdt ze met GroenLinks voor verandering.

Melody maakt sinds 2018 als volksvertegenwoordiger de stem van vele Utrechters hoorbaar in de politiek. Ze boekte samen met hen mooie politieke successen voor de stad. Zo zorgde zij onder andere voor meer aandacht voor de rechten en positie van vrouwen, een voortvarende aanpak van stagediscriminatie van (mbo)studenten en een versterking van de positie van culturele makers en zzp’ers. Ook zette zij zich in voor de komst van een Islamitische begraafplaats, krijgt Utrecht mede dankzij haar inzet een slavernijmonument en verdubbelt Utrecht in 5 jaar de diversiteit in de top van haar personeelsbestand. Ook werkte Melody aan een ambitieuze anti-discriminatie agenda en mede door haar inzet kwam het langste regenboogfietspad ter wereld op de Uithof.

In 2022 werd ze tijdens de verkiezingen met een groot aantal voorkeurstemmen opnieuw gekozen om plaats te nemen in de Utrechtse gemeenteraad. Melody heeft lange tijd in Overvecht gewoond en woont nu sinds een aantal jaar in Wijk C.  

  • Asiel en integratie
  • Diversiteit en inclusie
  • LHBTIQ+
  • Sport
  • Mbo