“ De stad is van ons allemaal, en het is belangrijk dat jong en oud, uit alle lagen van de samenleving, uit alle wijken, dat ook zo ervaren. Luisteren… en zo nodig in actie komen: daar doe ik mijn uiterste best voor! ”

Ingeborg werkte tot voor kort als projectleider bij het Volksbuurtmuseum en heeft, samen met Adrianne Dercksen, een boek geschreven: “Het leven in de volksbuurt, verhalen en levenslessen van meer dan honderd mensen”. Verder is zij deel van een muziekduo, Kees en Ingeborg. Ze schrijven eigen liedjes en treden regelmatig op in en buiten Utrecht. 

Ingeborg is geboren in 1962 en woont met vrouw en kind in Rivierenwijk. Ze heeft een opleiding MBO-sociaal-cultureel werk gedaan en daarna aan de HKU theater en drama gestudeerd. Jarenlang werkte ze als regisseur bij toneelgroep STUT met mensen uit de Utrechtse Volkswijken.

Ingeborg is de politiek ingegaan vanwege haar idealen: een eerlijke en leefbare, dus ook groene wereld, voor iedereen. Ze maakt zich zorgen om polarisatie en verharding in het maatschappelijke debat en wil zelf politiek bedrijven met heldere standpunten, op een vriendelijke, compassievolle manier.

Ingeborg voert het woord op:

  • Cultuur 
  • Jeugd en Jeugdzorg
  • WMO
  • Welzijn & buurtteams
  • Wijk: Zuidwest