Van Uithof naar Utrecht Science Park, met voorzieningen

De wijk De Uithof zal voortaan Utrecht Science Park heten, zo besliste de Utrechtse gemeenteraad donderdagmiddag. Een motie van GroenLinks om hierbij niet alleen de naam van de wijk te wijzigen, maar ook te zorgen voor meer voorzieningen werd unaniem aangenomen. “Bewoners hebben al vaak aangegeven dat zij goede voorzieningen zoals een betaalbare supermarkt missen. Dit is een mooi moment om daar iets aan te doen.” Aldus GroenLinks fractievoorzitter Heleen de Boer.  

GroenLinks vroeg eerder dit jaar al aandacht voor ontbrekende voorzieningen in de wijk door middel van politieke vragen. De Boer ziet dan ook graag dat dit moment wordt aangegrepen. “In het Utrecht Science Park zullen in de toekomst nog meer studenten komen te wonen. En ook vlakbij -in Rijnsweerd- staat grootschalige woningbouw op stapel. Dit schept mogelijkheden voor zaken zoals een betaalbare supermarkt, sportfaciliteiten maar ook een eigen buurtteam.”

Naast meer voorzieningen voor de wijk vroeg GroenLinks ook om de historische naam “De Uithof” in het gebied te behouden door het vernoemen van een straat, plein of gebouw. Ook deze wens werd breed gedeeld in de raad.