Van Hooijdonk en Diepeveen opnieuw beschikbaar als wethouder

Lot van Hooijdonk en Kees Diepeveen zijn opnieuw beschikbaar om voor GroenLinks in Utrecht wethouder te worden in een volgende collegeperiode. Dat maakt GroenLinks vrijdag bekend. Lijsttrekker Heleen de Boer: “Wij zijn er trots op dat wij twee zulke goede wethouderskandidaten hebben. Als we na de verkiezingen opnieuw mogen meebesturen, brengen we een hoop ervaring en daadkracht mee naar een nieuw college. En dat is belangrijk om de uitdagingen die op Utrecht afkomen het hoofd te kunnen bieden.”

Die uitdagingen liggen wat GroenLinks betreft vooral op zorgen dat ook in een groeiende stad iedereen mee kan doen en dat de stad gezond en leefbaar blijft, nu en in de toekomst. De Boer: “Kees Diepeveen heeft zich bij uitstek ingezet om mensen en groepen in Utrecht met elkaar te verbinden, bijvoorbeeld met Plan Einstein. En Lot van Hooijdonk weet onze ambities op het gebied van fiets, schone lucht en duurzame energie om te zetten naar concrete maatregelen die overal in de stad zichtbaar zijn. Beide wethouders hebben hun hart verpand aan Utrecht en haar inwoners en willen graag nog een periode ten dienste staan van de stad.”

GroenLinks wil niet ingaan op eventuele portefeuilles. De Boer: “Beide kandidaten zijn breed inzetbaar. Bovendien moeten we eerst maar eens kijken hoeveel zetels we krijgen en of we überhaupt aan tafel komen. Het woord is 21 maart eerst aan de kiezer.“