Fietsdemonstratie

Zondag 6 december fietsten er een enorme stoet fietsers op weg naar natuurgebied Amelisweerd. Er dreigen namelijk bomen gekapt te worden vanwege plannen van Cora van Nieuwenhuizen van de VVD om de A27 te verbreden. Als dit plan wordt uitgevoerd moeten er ruim 800 bomen gekapt worden, waaronder eeuwenoude bomen. Het project zou bijna 1,5 miljard gaan kosten. 

Genoeg reden dus om in actie te komen in de vorm van een fietsdemonstratie. Het fietsprotest is een initiatief van een coalitie van verschillende Utrechtse actiegroepen.  

Bijna tweeduizend demonstranten gingen op mooi versierde fietsen en borden met scherpe leuzen op pad. Er was een strijdbare sfeer; fietsers lieten van zich horen met toeters, bellen en muziek. Ook reden er flink wat GroenLinks-leden mee, uitgedost met plantjes, bakfietsen en borden. We fietsten via de Croeselaan, onder station Vaartsche Rijn en dan via de Rubenslaan richting Bunnik. De tocht kwam ten einde bij de Weide tot Vermaeck met fantastische speeches, mooie muziek en een soepje van Tuinderij de Volle Grond en De Barricade. 

Dit signaal kan niet genegeerd worden in Den Haag! GroenLinks zal zich blijven inzetten om Amelisweerd te beschermen.