Rondje singel wandelen stapje dichterbij dankzij GroenLinks

GroenLinks wil dat het mogelijk wordt een rondje langs de singel te lopen. De wethouder kon zich vinden in het voorstel van GroenLinks dat dit een stapje dichterbij moet brengen. Als het laatste stukje singel straks open gaat wordt het al wel mogelijk een rondje te varen. “Een mooi groen rondje singel lopen is verrassend genoeg nog niet mogelijk, maar het is wel onze ambitie.” Aldus GroenLinks-raadslid Brechtje Paardekooper.

Vanaf het Zocherplantsoen en Lucasbolwerk kun je nu niet aan de centrumkant langs de singel lopen richting de Asch van Wijckskade en Begijnekade. De voormalige gevangenis op het Wolvenplein -die aan dit stukje singel staat- wordt door het Rijk verkocht. GroenLinks grijpt dit moment aan om de gemeente te vragen bij het Rijk te lobbyen om hier nog vóór de verkoop een openbare doorgang langs de singel op te nemen in de plannen, zodat wandelen en hardlopen langs het water mogelijk wordt.

De wethouder zei toe zich hiervoor in te zetten. Paardekooper toonde zich opgetogen: “Het groen langs de singel moeten we koesteren en versterken, zodat we er met z’n allen van kunnen blijven genieten!”