GroenLinks raadslid Floor de Koning: “Dit is mooi nieuws voor jongeren en studenten. Velen van hen zijn de dupe van de wooncrisis. Het is hard nodig dat we meer jongerenwoningen bouwen en goede afspraken maken die betaalbaarheid garanderen.” 

Voor een studio mag een verhuurder maximaal 750 euro per maand vragen en voor een kamer maximaal 430 euro. De Koning: “Veel jongeren willen het liefst een kamer in een huis met een gedeelde keuken. Een kamer is niet alleen 300 euro goedkoper dan een studio, maar ook nog eens een stuk gezelliger.” 

Eerder konden ontwikkelaars zelf kiezen of zij studentenkamers of studio’s wilden bouwen. GroenLinks wil dat zij bij de Tweede Daalsedijk zoveel mogelijk kamers bouwen en hierover goede afspraken maken. Donderdag kreeg de Koning hiervoor brede steun van de gemeenteraad. De Koning: "Ik ben erg blij met deze brede steun voor meer goedkope kamers. De laatste tijd zijn onder het mom ‘studentenhuisvesting’ bijna alleen maar dure studio’s gebouwd. 750 euro huur per maand is voor de meeste jongeren volstrekt onbetaalbaar. Goed dat we daar nu verandering in gaan brengen en er meer kamers bij komen!