Maak rookvrije zones in publieke ruimte mogelijk

Groenlinks wil dat het mogelijk wordt om rookvrije zones aan te wijzen in de publieke ruimte rondom rookvrije instellingen zoals scholen, speeltuinen en ziekenhuizen. Dinsdag stellen GroenLinks raadsleden Marcel Vonk en Janneke van der Heijden hierover schriftelijke vragen aan het college.

Afgelopen week werd bekend dat de gemeente Groningen gedeeltelijk rookvrij wordt door het instellen van rookvrije zones in de publieke ruimte. De gemeente Utrecht is aangesloten bij de Alliantie Nederland Rookvrij. GroenLinks wil weten activiteiten er al ondernomen zijn en of het college het voorbeeld van Groningen wil volgen.

“GroenLinks vindt het belangrijk dat kinderen en jongeren de kans krijgen om gezond op te groeien in een rookvrije omgeving. Steeds meer scholen, speeltuinen en sportverenigingen zijn inmiddels rookvrij, maar de stoepen en straten er direct omheen niet. GroenLinks wil dat het mogelijk wordt deze publieke ruimte ook als rookvrij aan te wijzen, zodat kinderen en jongeren uit de buurt kunnen blijven van de verleiding.”