Maak regels voor aanvragen en goedkeuren geld voor initiatieven makkelijker

De gemeente Utrecht gaat de regels voor het aanvragen en goedkeuren van geld voor initiatieven makkelijker maken. Een voorstel van GroenLinks raadslid Fred Dekkers om uit te zoeken welke regels en subsidievoorwaarden hiervoor aangepast moeten, haalde donderdag een meerderheid van de stemmen in de Utrechtse gemeenteraad.  

Dekkers: “Maatschappelijke initiatieven zijn van grote waarde voor onze stad. Helaas is het voor hen nog steeds lastig om geld aan te vragen bij de gemeente. GroenLinks vindt dat deze initiatieven ondersteuning verdienen van de gemeente. We moeten ervoor zorgen dat zij zo min mogelijk last hebben van hoe de gemeente intern is georganiseerd en de regels voor hen makkelijker maken.” 

In 2017 werd een voorstel van GroenLinks om de flexibeler om te gaan met regels voor initiatieven aangenomen. Hierdoor zijn al belangrijke stappen gezet. Maar voor initiatieven die op verschillende terreinen tegelijk – zoals sport, spelen, groen en verkeersveiligheid - actief zijn bleef het ingewikkeld. Het voorstel van Dekkers moet hier verandering in brengen.