Linda Voortman
Linda Voortman

Linda Voortman derde wethouderskandidaat GroenLinks Utrecht

Linda Voortman is de derde wethouderskandidaat van GroenLinks voor een nieuw Utrechts college. Dit maakt GroenLinks dinsdag bekend. Het huidige Tweede Kamerlid zal in een mogelijk college plaatsnemen naast de zittende GroenLinks-wethouders Kees Diepeveen en Lot van Hooijdonk.

 
Met Linda Voortman haalt GroenLinks een ervaren politica in huis. Fractievoorzitter Heleen de Boer: “Linda heeft haar sporen verdiend en is met name op de sociale portefeuille een boegbeeld voor GroenLinks. Ik ben blij dat ze namens GroenLinks het Utrechtse college in wil. Met Linda, Lot en Kees hebben we een wethoudersteam om trots op te zijn.”
 
De beoogde GroenLinks-wethouder is al thuis in Utrecht. Ze woont er sinds 2008 met veel plezier met haar man en dochter en kijkt er naar uit hier ook wethouder te kunnen worden.  Voortman: “Als Kamerlid en vakbondsbestuurder heb ik me altijd ingezet voor mensen in een kwetsbare positie. Na jaren als volksvertegenwoordiger kijk ik ernaar uit me nu als bestuurder voor hen én Utrecht in te zetten."
 
In de Tweede Kamer is Linda Voortman onder meer bekend van haar strijd tegen de bezuinigingen op het persoonsgebonden budget. Opkomen voor mensen in de verdrukking is een van haar belangrijkste drijfveren. Voordat de politica in 2010 gekozen werd in de Tweede Kamer was zij actief in de studentenbeweging, als raadslid in Groningen en als vakbondsbestuurder bij FNV Bondgenoten.