Hoog tijd voor betere voorzieningen Utrecht Science Park

GroenLinks wil dat er betere voorzieningen komen op het Utrecht Science Park. Vandaag vraagt GroenLinks raadslid Melody Deldjou Fard hier hernieuwde aandacht voor met schriftelijke vragen aan het college. Het Utrecht Science Park heeft bijna 83.000 dagelijkse bezoekers. Melody Deldjou Fard: “Er wonen nu zo’n 2500 studenten en dat worden er steeds meer. GroenLinks vindt het hoog tijd dat deze bijzondere wijk goede voorzieningen krijgt, net als de rest van de stad.”

Melody Deldjou Fard: “Het Utrecht Science Park wordt steeds groter en daarmee groeit de behoefte aan een grote en betaalbare supermarkt. De ontevredenheid over deze voorziening speelt al langere tijd. Sommigen reizen hier zelfs voor naar Bunnik. Iedereen die op het Utrecht Science Park woont, werkt of studeert moet dagelijkse boodschappen kunnen doen, ongeacht de grootte van zijn of haar portemonnee.” 

In 2012 gaf het college aan in gesprek te zijn met de Universiteit Utrecht over deze breed gedragen wens. Melody Deldjou Fard wil daarom van het college weten welke concrete acties al ondernomen zijn en welke obstakels de komst van een grote supermarkt belemmeren. Daarnaast vraagt het GroenLinks raadslid de gemeente een meer flexibele benadering te hanteren bij ondernemersinitiatieven voor nieuwe winkels, omdat het Utrecht Science Park een wijk met een bijzonder karakter is.