Heleen de Boer nieuwe lijsttrekker GroenLinks

Fractievoorzitter Heleen de Boer is door de leden van GroenLinks in een lijsttrekkersreferendum gekozen als lijstrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. "Ik ben enorm blij en vereerd dat jullie mij als lijsttrekker hebben gekozen", zei De Boer in haar speech na de bekendmaking van de uitslag.

De Boer werd uitgedaagd door twee gemeenteraadsleden van GroenLinks, Pepijn Zwanenberg en Steven de Vries en door Statenlid Jasper Fastl. In haar speech zei De Boer dat de onderlinge verschillen klein waren. Zij noemt de drie heren 'ijzersterke kandidaten met allemaal hun eigen, unieke kwaliteiten'. "De eigenzinnigheid en originaliteit van Pepijn, de welsprekendheid en flair van Steven en het non-conformisme van Jasper."

Campagne

De bekendmaking van de nieuwe lijsttrekker is volgens De Boer de eerste grote stap op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen. "Dit wordt een campagne waarin we laten zien hoe we Utrecht ondanks de crisis en de bezuinigingen groener en leefbaarder hebben gemaakt. Een campagne waarin we plannen presenteren om Utrechters aan het werk te houden of te krijgen. Plannen voor een ontspannen, solidair Utrecht, waar mensen gezond en zelfstandig kunnen leven. Een campagne voor een verdere omslag naar een bloeiende, sociale stad waar groen en gezondheid voorrang krijgen."

FNV Bouw

Heleen de Boer is al lang actief bij Groenlinks. Zij maakte deel uit van het Utrechtse afdelingsbestuur en ze is vanaf 2010 raadslid. In november 2012 werd zij gekozen als fractievoorzitter. Naast haar werk in de Utrechtse politiek is De Boer beleidsmedewerker bij FNV Bouw. Eerder was zij pers- en publiciteitsmedewerker bij de jongerenbeweging verbonden met de FNV, Stichting Lekker Dier en de Alternatieve Konsumenten Bond.