GroenLinks wil eindelijk aanpak verloederde tunnels

GroenLinks wil dat de gemeente Utrecht samen met bewoners onprettige en naargeestige tunnels op gaat knappen. Een aantal buurtbewoners nam laatst het initiatief om een tunnel in Welgelegen via crowdfunding op te knappen en heeft daarbij tot nu toe weinig medewerking gekregen van de gemeente. GroenLinks raadslid Pepijn Zwanenberg wil dat hier verandering in komt en stelt dinsdag vragen aan het college.  

Al jarenlang vraagt Zwanenberg aandacht voor de verloederde staat van vele tunnels in Utrecht. In 2015 werd zijn voorstel ‘Tunnelvisie’ aangenomen door een meerderheid van de gemeenteraad. Het voorstel riep op om samen met bewoners te kijken welke tunnels in aanmerking komen voor een opknapbeurt en hier geld voor vrij te maken. Zwanenberg: “Wanneer ik door de tunnels fiets zie ik dat deze ondanks mijn voorstel nog steeds stiefmoederlijk behandeld worden. Het resultaat is dat mensen zich er onprettig en onveilig voelen. En dat bewoners nu zelf in actie komen. Terwijl wat GroenLinks betreft de gemeente hierin het voortouw zou moeten nemen.” 

Zwanenberg roept het college daarom op pro-actief met bewoners aan de slag te gaan met het opknappen van de tunnels. Ook vraagt hij of dit onderdeel kan worden van de plannen van het college voor goede en veilige fietsroutes.