Tara Scally in de raad
Tara Scally in de raad

GroenLinks-raadslid Tara Scally bij Duurzame Jonge 100

Vrijdag zijn de honderd meest duurzame jongeren van Nederland bekendgemaakt. De ‘Duurzame Jonge 100’ geeft een overzicht van jonge mensen die aantonen dat een duurzame toekomst mogelijk is. Het Utrechtse GroenLinks-raadslid Tara Scally (29) is één van hen.

Scally dankt haar nominatie aan haar raadswerk voor GroenLinks en haar werk voor Schone Kleren Campagne. Vanuit haar sterke rechtvaardigheidsgevoel zet zij zich in voor mensenrechten, zowel lokaal als internationaal. “Ook dicht bij huis zijn mensenrechten niet altijd vanzelfsprekend”, aldus Scally.

 

In de Utrechtse gemeentepolitiek komt zij onder andere op voor de rechten van vluchtelingen, mensen met een beperking en de LHBTQI-gemeenschap. Met Schone Kleren Campagne zet Scally zich als woordvoerder en coördinator corporate accountability in voor goede arbeidsomstandigheden in de internationale kledingindustrie. Zij zorgt voor de empowerment van zowel consumenten in Nederland als van arbeidsters in productielanden. Scally: “We moeten naar een industrie waar kledingarbeidsters zelf via vakbonden op kunnen komen voor hun rechten.”

De lijst

De DJ100 is naar eigen zeggen nadrukkelijk geen ranglijst “omdat dat niet past bij de nieuwe generatie die denkt in samenwerken en elkaar versterken. De DJ100 is een selectie van mensen die laten zien dat het KAN!”, zo schrijft de organisatie op haar website. Scally is niet de enige GroenLinkser op de lijst. Zij deelt de lijst onder andere met Jesse Klaver (31), de jongste fractievoorzitter die de Tweede Kamer ooit gehad heeft.