GroenLinks en PvdA roepen wethouder op actie werknemers Picnic te steunen

GroenLinks en PvdA in Utrecht willen dat wethouder Linda Voortman (Werk en Inkomen) de acties van de werknemers van Picnic voor een vast salaris, een minimaal aantal uren en een fatsoenlijk loon actief steunt en met het bedrijf in gesprek gaat. Naar aanleiding van een artikel in Trouw stelden ze donderdag vragen, samen met Student & Starter en SP. Hierop gaf GroenLinks wethouder Linda Voortman (Werk en Inkomen) aan met het bedrijf in gesprek te zullen gaan.

Trouw publiceerde zaterdag 15 december een artikel waarin werknemers via een woordvoerder van de FNV aangeven dat Picnic te weinig loon betaalt, mensen keihard laten werken en niet investeert in een veilige werkomgeving. De werknemers van Picnic kwamen in opstand. In opstand tegen hun arbeidsomstandigheden. Omdat zij vrijwel altijd in een flexcontract zitten, geen enkele zekerheid hebben over de hoeveelheid uren en tot onze schrik niet eens onder de supermarkt CAO vallen. Terwijl juist dit internetbedrijf natuurlijk veel werk heeft in de avonden en het weekend, waardoor werknemers hierdoor aanzienlijk minder verdienen. Verder blijken zich gevaarlijke situaties voor te doen met de ‘leuke’ autootjes.

De PvdA en GroenLinks riepen donderdag 20 december de wethouder samen met de SP en Student&Starter in het vragenuur op om een duidelijk signaal te maken naar het bedrijf. Raadsleden Julia Kleinrensink (GroenLinks) en Rick van der Zweth (PvdA): “Utrecht staat voor goed werk en een eerlijk salaris voor iedereen die in onze stad werkt. Dat geldt ook voor de medewerkers van Picnic.”

Ook in de Tweede Kamer stellen PvdA en GroenLinks vragen over de acties.