Actie tegen menstruatie-armoede

Menstruatie-armoede in Utrecht: ‘Mensen behelpen zich met vodden, oud papier of kranten’, kopte het AD vorige week. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 1 op de 10 vrouwen de benodigde menstruatieproducten soms niet kan betalen. Dit kan natuurlijk niet!

De werkgroep Actie deed haar naam eer aan en ging naar twee supermarkten om te vragen of mensen deze artikelen wilden doneren voor de voedselbank. Het was een groot succes, mensen reageerden erg positief en steunden de actie volop. Je kan hier de reportage van het AD terug zien en lezen. Negen tassen vol zijn inmiddels bij de voedselbank afgeleverd.

Julia Kleinrensink, raadslid GroenLinks in Utrecht was ook aanwezig bij de actie. Ze had eerder in de raad al aangegeven ook met politieke oplossingen te komen. Zo wil ze bijvoorbeeld gratis menstruatieproducten bij de wc’s op de daklozenopvang, scholen en bibliotheken leggen. Ook wil ze kijken of drogisten en merken korting willen geven aan mensen met bijvoorbeeld een U-pas.

Wil jij ook dit soort acties organiseren? Meld je dan vooral aan voor de werkgroep Actie, we zoeken nog mensen! Mail naar campagne@groenlinksutrecht.nl

 © Foto Angeliek de Jonge