Ben je nieuw bij GroenLinks Utrecht, en wil je de afdeling en de gemeentepolitiek beter leren kennen? Of was je al lid en wil je actiever worden? De cursus Vind je weg in GroenLinks is de leukste manier om te leren over de Utrechtse politiek en de rol die GroenLinksers daarin spelen. Op deze dag is Bas Eickhout (lid Europees Parlement) een speciale gast.

Tijdens twee ochtenden maak je kennis met de praktijk van de lokale politiek en de rol van GroenLinksers daarin. Ook leer je een leuke groep mensen kennen die net als jij een GroenLinks hart hebben en graag actief willen worden. 

In de eerste bijeenkomst ga je in gesprek met een bestuurslid, een raadslid, en een wethouder over hun rol en hun werk. Daarna doe je mee in een rollenspel. Rond een praktijkcasus leer je het lokale krachtenveld kennen: bewonersgroepen, ondernemers, de media, B&W, de andere partijen, coalitiepartners of niet. Je wordt geconfronteerd met de dilemma’s waarmee je als GroenLinks te maken krijgt: onderhandelen, incasseren, een compromis? 

Tussen de bijeenkomsten werk je in een groepje een opdracht uit rond een actueel lokaal vraagstuk. Tijdens de tweede ochtend presenteren de groepjes hun oplossingen en bespreken deze met elkaar. We sluiten af met uitleg over verdiepende vervolgopdrachten en actuele vacatures bij de werkgroepen. 

De cursus in het kort:

  • Twee zaterdagochtenden van 10.00 tot 13:30 uur (inclusief een half uur pauze)
  • Tussen de bijeenkomsten werk je in een groepje aan een opdracht (ca. 1 uur per week)
  • Leren over lokale politiek en GroenLinks Utrecht 
  • Ontdekken welke rol jij kunt spelen

Deze cursus organiseren we twee keer per jaar voor leden die overwegen actief te worden binnen GroenLinks Utrecht. De cursus sluit aan op de kennismakingsbijeenkomst Welkom bij GroenLinks maar is ook los daarvan te volgen. 

We verwachten dat je beide ochtenden deelneemt. Als je interesse hebt, kun je je hier aanmelden. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers. Na aanmelding via onderstaand formulier zul je na enkele dagen een mail ontvangen met meer informatie. Voor vragen kan je altijd een mailtje sturen naar de werkgroep ledenbetrokkenheid via: welkom@groenlinksutrecht.nl

 

Heb je iets nodig om mee te kunnen doen aan deze activiteit? Laat het dan hier weten. We nemen contact met je op om te overleggen hoe we je kunnen helpen.

Wil je weten hoe GroenLinks je persoonsgegevens verwerkt? Bekijk dan onze privacyverklaring.