GroenLinks groeit en groeit, en dat merken wij ook! Onlangs mochten wij Kim uit Lunetten als 2000e lid verwelkomen, en om dat te vieren hebben we haar uitgenodigd voor een bezoek aan Linda Voortman in de Tweede Kamer.

Via de ingang aan Plein 2 mogen we naar binnen en lopen naar de fractiekamers van GroenLinks. Op de gang is Jesse druk in gesprek met Lisa en Zihni. We ontmoeten Linda in haar nieuwe fractiekamer, de grootste die ze ooit in haar werkzame leven heeft gehad. We gaan eerst lunchen en terwijl Linda uitgebreid de vragen van Kim en Wieb beantwoordt, spotten we nog enkele andere bekende Kamerleden.

Met nog een half uur voor het wekelijkse Vragenuurtje lopen we via het indrukwekkende en historische gebouw de plenaire zaal van de Tweede Kamer binnen. Kim en Wieb voelen even hoe het is om achter het spreekgestoelte te staan. Via de wandelgangen komen we uit bij de 'patatbalie' waar de journalisten al klaar staan om de Kamerleden te ondervragen voordat ze naar het debat over de formatie gaan.

Kamervoorzitter Khadija Arib loopt voorbij, op weg naar het vragenuurtje; het moment voor Linda om ook weer aan het werk te gaan. Kim en Wieb zijn als nieuwe leden van GroenLinks met de neus in de boter gevallen om dit speciaal bezoek mee te maken. Een mooie kijk in het dagelijkse leven van een parlementariër en de bevestiging dat we met Linda een heel goede voor GroenLinks hebben!