Met veel kunst- en vliegwerk proberen veel ouders tegenwoordig tijd te vinden om te werken, terwijl ze ondertussen vergeefs blijven zoeken naar een plekje voor hun kinderen bij de opvang. Ondertussen neemt het tekort aan plekken op de kinderopvang en de BSO alleen maar toe. Vermeulen: “Als de kinderopvang of BSO geen plek meer heeft, geeft dat een soort domino-effect: het ene probleem leidt tot het volgende. Opgebrande mensen, economische schade, kinderen die steeds op andere plekken worden opgevangen. Als gemeente zijn er helaas weinig knoppen waar we aan kunnen draaien, maar ik wil dat we heel goed kijken wat wél kan. Dit probleem is te groot en te urgent om te laten lopen.” 

Input gevraagd 

Ter voorbereiding op de Raadsinformatiebijeenkomst, die 10 januari 2023 zal plaatsvinden, vraagt Vermeulen aan ouders die problemen ondervinden met het vinden van een plekje op de opvang om hun ervaringen met haar te delen. “Ik hoor graag waar mensen tegenaanlopen en waar zij mee geholpen zouden zijn. Ik kan de problemen natuurlijk niet ineens uit de wereld helpen, maar ik kan er wel voor zorgen dat de gemeente alle mogelijke oplossingen tegen het licht houdt. Daar heb ik meedenkkracht voor nodig.” Mensen die hun ervaringen of ideeën met Vermeulen willen delen, kunnen haar mailen op maartje.vermeulen@utrecht.nl. Daarnaast hoopt Vermeulen dat er zoveel mogelijk geïnteresseerden naar de Raadsinformatiebijeenkomst komen. 

Meer informatie en aanmelden: Agenda Utrecht - Raadsinformatiebijeenkomst dinsdag 10 januari 2023 19:30 - 22:30 - iBabs RIS (bestuurlijkeinformatie.nl)