LIJSTTREKKER:

GroenLinks Utrecht is op zoek naar een nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. GroenLinks is op dit moment met twaalf raadsleden en drie wethouders de grootste partij in Utrecht. Wij zetten ons in voor een duurzame, sociale en inclusieve stad. Als stabiele grote partij nemen wij bestuursverantwoordelijkheid, wat ons betreft ook in de volgende raadsperiode!

Als lijsttrekker word je het boegbeeld van GroenLinks Utrecht in de verkiezingen en ga je voorop in de campagne. Je voert verkiezingsdebatten, spreekt met journalisten en profileert je op social media. Als volksvertegenwoordiger heb je een brede belangstelling voor de lokale politiek en de stad, en ga je graag in gesprek met de inwoners van Utrecht. Je bent makkelijk benaderbaar en toont verbindend leiderschap. Als fractielid ben je woordvoerder voor een aantal onderwerpen. Je spreekt hierbij namens de hele fractie en de basis voor jouw standpunten en visie komt natuurlijk overeen met de kernwaarden van GroenLinks.

Herken je je in deze schets en ben je enthousiast geworden over deze functie? Bekijk hier de vacature voor de lijsttrekker voor GroenLinks Utrecht.

RAADSLID:

Naast de fractievoorzitter wordt de kandidatenlijst ook gevuld met nieuwe raadsleden. Tot 31 juni kun je solliciteren. Heb jij een groen en rood hart voor de stad en wil jij je idealen en ideeën vertalen in politieke standpunten en beleidsvoorstellen? Bekijk dan hieronder de vacature!  Lees hier de vacaturetekst.

Wil je eerst meer weten of het bij je past? Kijk dan op de pagina over scouting voor meer informatie.

 

BESTUURSFUNCTIE:

Heb je interesse in een bestuursfunctie maar weet je nog niet goed of dit bij je past? Stuur een mailtje naar secretaris[at]groenlinksutrecht.nl dan vertellen we je er graag meer over!

VRIJWILLIGER: