Hoi hoi! Mijn naam is Wouter en ik kom uit Elsloo (Zuid-Limburg). Sinds 2016 woon ik in het mooie Utrecht en op dit moment ben ik algemeen bestuurslid met de portefeuille werkgroepen. Iets waar ik heel erg blij mee ben!

Waarom?

In het begin van 2017 vroeg een vriend of ik zin had om een keer mee te komen naar een vergadering van de WG Milieu. We kenden elkaar van de studie Sustainable Development en aangezien dat goed aansloot bij de werkgroep, besloot ik om mee te gaan. Na de eerste vergadering was ik meteen enthousiast. Een groep mensen met een gedeelde passie. Een gedeelde passie voor het onderwerp duurzaamheid, maar ook voor de stad Utrecht. Nadat ik een tijdje actief lid was van de werkgroep, besloot ik om een schepje er bovenop te doen en als voorzitter van de werkgroep aan de slag te gaan. Ik deed dit om ervoor te zorgen dat de werkgroep, net als voor mij, een fijne plek zou zijn voor (nieuwe) leden. Om een lang verhaal kort te maken: deze zelfde weg heb ik gevolgd bij de werkgroep Groen & Stadsnatuur en tijdens de campagne ben ik organiser geweest in mijn wijk, West. Kortom, GroenLinks ligt me aan het hart, GroenLinks Utrecht ligt me aan het hart en vooral ook de mensen die het zo fijn maken, liggen mij aan het hart. Het was én is voor mij een plek waar ik kon bijdragen in mijn eigen waarde, en zo’n plek gun ik iedereen.

Naast GroenLinks doe ik nog een paar andere dingen. Zo werk ik sinds april 2019 bij Alliander waar ik nu de functie vervul van Team Lead. Iets waarbij ik ook met veel mensen in aanraking kom en waarbij de energietransitie een centraal thema is. Verder speel ik accordeon en wandel ik graag, waarbij ik nog wel eens een geocache wil zoeken.

Ik vind het enorm leuk om bestuurslid te zijn en ik nodig iedereen uit om die fijne plek te zoeken. Daar help ik je graag bij! Stuur me dus gerust een mailtje.