Mijn naam is Ruben (26) en ik woon zo’n acht jaar in Utrecht. Ik ben geboren in de provincie Groningen waar ik ook opgroeide tot ik in deze stad ging studeren. Na mijn studie geschiedenis en literatuur heb ik gewerkt in het onderwijs en de culturele sector. Momenteel werk ik bij het Muiderslot en begeleid een onderwijsproject in Amsterdam. In mijn vrije tijd sta ik vaak in de keuken of speel bordspellen met vrienden. 

Vorig jaar werkte ik in Oekraïne bij een NGO waar we lokale projecten organiseerden rondom Europa. Door de positieve invloed van zulke initiatieven op de gemeenschap, begreep ik hoe belangrijk activisme en lokale politiek kan zijn. Daarom werd ik terug in Nederland lid van de partij en wilde ook actief bijdragen aan de beweging. Ik ben eerst begonnen als vrijwilliger op het Landelijk Bureau waar ik e-mails en berichten op social media beantwoord. Omdat de politiek op lokaal niveau steeds meer invloed krijgt, wil ik me nu inzetten voor de gemeente Utrecht. Een actief afdelingsbestuur helpt initiatieven uit te voeren. 

Als penningmeester vind ik dat dan ook een van mijn belangrijkste taken. Er moet voldoende financiële ruimte zijn om nieuwe initiatieven snel te kunnen bewerkstelligen. Een goed idee voor een campagne, informatieavond of demonstratie moet uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om de cijfers goed op orde te hebben zodat de kas ook voor de komende jaren rendabel blijft. Ik hoop daar in het bestuur een belangrijke bijdrage aan te leveren.