Ik ben Meindert, 26 en woon, met uitzondering van mijn studietijd in Groningen, al mijn hele leven in Utrecht. Na een dag werken in Den Haag is hier het iedere keer weer thuiskomen in het mooie centrum, of in groen Lunetten. Ik ben kandidaat-bestuurslid werkgroepen en hoop dat ik deze zomer met deze interessante portefeuille aan de slag kan!

Ik zat nog achter op de fiets bij mijn vader toen ik mijn eerste gesprekken voerde over politiek, en ben sindsdien altijd geïnteresseerd geweest in politiek en het vinden van oplossingen voor grote maatschappelijke problemen – van de klimaatcrisis tot de situatie van vluchtelingen in en rond de EU. Vanuit deze interesse ben ik eerst lid geworden van Dwars, en daarna van GroenLinks. 

Na mijn bachelor Internationale Betrekkingen en Groningen besloot ik meer werk te maken van mijn idealen en solliciteerde op een stage bij de Tweede Kamerfractie van GroenLinks in het verkiezingsjaar 2016/2017. Ik werkte dat jaar aan de portefeuille asiel en migratie en heb ontzettend veel geleerd over het politieke werk en over GroenLinks. Na de stage zette ik mijn studie voort met een pre-master Politicologie, een master Conflict, Power and Politics aan de Radboud Universiteit, en een stage bij PAX waarbij ik lobbyde tegen nucleaire wapens. Na mijn master werk ik, eerst als stagiair en daarna als beleidsmedewerker, bij de afdeling humanitaire hulp van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Na een jaar merk ik echter dat ik ook weer bij GroenLinks een bijdrage wil leveren!

Ik heb naast mijn studie altijd vrijwilligerswerk gedaan bij Scouting Salwega in Utrecht, en heb in verschillende commissies en bestuursfuncties veel geleerd over het (samen)werken binnen een vereniging. Op basis van die ervaring hoop ik als bestuurslid werkgroepen bij te kunnen dragen aan een toegankelijk GroenLinks Utrecht, waar leden elkaar kunnen ontmoeten en zich op verschillende manieren kunnen inzetten voor hun idealen.