Mijn naam is Asma (27), ik ben een Europees burger uit Reunion. Ik kwam in Utrecht voor mijn studie aan de Universiteit Utrecht en sindsdien ben ik verliefd op de stad. Sinds een aantal jaar maak ik me zorgen over het klimaat en de ecologische crisis, de groeiende polarisatie in onze samenleving en de tekortkoming in de politiek.

Door de politiek kunnen we de veranderingen die we willen zien realiseren. Iedereen kan op haar of zijn eigen manier iets voor onze stad betekenen! Sinds 2016 ben ik actief bij de werkgroep Milieu van GroenLinks Utrecht. Door deze ervaring ben ik enthousiaste geworden en heb ik meer voor de afdeling willen doen. Sinds oktober 2019 ben ik Algemeen Bestuurslid Debat en Ledenberaad. Daardoor wil ik helpen om de lokale politiek toegankelijker te maken voor iedereen, en om leden en sympathisanten te betrekken bij het denken over de toekomst van de stad.

Ik ben beleidsmedewerker duurzaamheid en energietransitie. Daarnaast ben ik actief bij de stichting Utrecht in Dialoog waar ik dialogen begeleid in verschillende wijken van de stad.

In mijn vrije tijd ben ik een hobbykok (multiculturele en plantaardige keuken) en besteed ik (te) veel tijd aan koken voor mijn vrienden. (Eten is leven.)

Heb jij ideeën voor een interessante/vernieuwende/inspirerende inhoudelijke bijeenkomst of debatavond? Of vind je het leuk om een bijeenkomst te organiseren? Meld je vooral bij mij!