Wandelen nu het nog kan!

Op zondag 25 maart gaat GroenLinks Utrecht wandelen in Amelisweerd. De afdeling nodigt iedereen uit om vanaf 13.00 uur samen te genieten van het vele moois dat dit gebied te bieden heeft. Het is namelijk niet duidelijk hoe lang bewoners van Utrecht en omliggende plaatsen nog kunnen genieten van dit mooie stukje Nederland. Met de wandeling protesteren we tegen de bedreiging van het gebied.

Amelisweerd is een schitterend landgoed bij Bunnik, ten oosten van de stad Utrecht. Het landgoed ligt aan de Kromme Rijn tussen Utrecht en Bunnik en grenst aan het landgoed Rhijnauwen. Nieuw-Amelisweerd, Oud-Amelisweerd en Rhijnauwen zijn tezamen ongeveer 300 hectare groot. Het is een afwisselend gebied, met landhuizen, boerenhofsteden, boomgaarden, weilanden, hagenen een bosgebied van zeer hoge ecologische waarde. Volgens een recent onderzoek zijn Amelisweerd en Rhijnauwen voor de inwoners van Utrecht de meest geliefde recreatiegebieden.

Dit prachtige gebied wordt bedreigd door plannen van dit kabinet om de A27, die langs Amelisweerd loopt, fors te verbreden. Dit zal ten koste gaan van het natuurgebied en GroenLinks Utrecht zal er alles aan doen om de verbreding van deze weg tegen te gaan. Jos Kloppenborg, oud-GroenLinks-statenlid en lid van de werkgroep vrienden van Amelisweerd zal ons rondleiden en laten zien welke natuur er verloren gaat als de A27 daadwerkelijk verbreed zal worden.

Geniet met ons van dit unieke gebied nu het nog kan. Wanneer: zondag 25 maart ’12, 13.00 – 15.00 uur. Waar: Ingang Nieuw-Amelisweerd Wie: Onder leiding van Jos Kloppenborg Met: Arjan El Fassed (Kamerlid GroenLinks) en Mirjam de Rijk (wethouder GroenLinks Utrecht) (ovb)

Meewandelen is vanzelfsprekend gratis. Aan het einde van de tocht zal er nog een klein presentje zijn voor alle deelnemers. Wie wil meewandelen kan zich opgeven door een mailtje te sturen naar: amelisweerd@groenlinksutrecht.nl of door zondag 25 maart om 13:00 uur bij de ingang Nieuw-Amelisweerd aanwezig te zijn.