Stadhuis Utrecht
Stadhuis Utrecht

Vacature Fractiemedewerker GroenLinks Utrecht

GroenLinks heeft in Utrecht negen raadsleden die hard werken om Utrecht een mooiere stad te maken. Ter ondersteuning van de raadsfractie werken twee medewerkers op het Stadhuis in het hartje van onze stad. Per 1 april 2017 zijn wij op zoek naar een Fractiemedewerker voor 28 uur per week.

De functie

De fractiemedewerker is de dagelijkse spil van de fractie en zorgt dat activiteiten binnen de fractie goed en gecoördineerd verlopen. Je ondersteunt de fractie als geheel, en waar nodig de individuele raadsleden. Daarnaast onderhoudt de fractiemedewerker de dagelijkse contacten intern (griffie en de ondersteuning van andere fracties) en contacten met de media.

Je volgt het stadsbestuur (Gemeenteraad en College van Burgemeester en Wethouders) intensief. Je hebt oog voor nieuwe ontwikkelingen in de Utrechtse samenleving en bent alert op zaken die voor GroenLinks en de fractie van belang kunnen zijn. Je verzamelt, ordent, selecteert en analyseert informatie over deze inhoudelijke onderwerpen. Daarnaast bestaat een deel van de werkzaamheden uit meer praktische ondersteuning bij het organiseren en faciliteren van de raadsleden en de fractie. Zo zorg je voor voorbereiding, verslaglegging van (fractie-)vergaderingen en de uitwerking daarvan. Omdat je in deze functie dag-in-dag-uit bezig bent met de idealen van GroenLinks is het belangrijk dat jij je sterk verbonden voelt met de standpunten van onze partij.

Wat vragen wij?

  • HBO- of WO-denkniveau;

  • Goede analytische, redactionele, communicatieve en organisatorische vaardigheden

  • Gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen;

  • Een proactieve, flexibele en dienstverlenende instelling;

  • In staat om een netwerk op te bouwen binnen GroenLinks en het Stadhuis;

Wat bieden wij?

  • De kans om in het hartje van de stad te werken en ervaring op te doen in een politieke organisatie;

  • Een tijdelijk dienstverband voor een jaar, voor circa 28 uur per week;

  • GroenLinks volgt de cao CAR-UWO (voor gemeentepersoneel), je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring;

  • Een goede werksfeer;

Meer weten en solliciteren

Solliciteren kan tot en met 28 februari door je motivatie en c.v. te sturen (bij voorkeur in één bestand) naar steven.de.vries@utrecht.nl. Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Steven de Vries, vice-fractievoorzitter via 06-11213030. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 9 maart (1e ronde) en donderdag 16 maart (2e ronde).