Nieuws over Peter van Corler

Eerlijke kansen in nieuwe Utrechtse Onderwijsagenda

Het Utrechtse onderwijs gaat zich de komende jaren richten op eerlijke kansen voor alle kinderen. Donderdag stemde de gemeenteraad in met de nieuwe ‘Utrechtse onderwijsagenda’, een visie op onderwijs die de gemeente, scholen en andere organisaties iedere vier jaar samen maken. 

Lees verder

30 jaar kinderrechtenverdrag reden tot feest!

Op 20 november dit jaar viert het internationale kinderrechtenverdrag haar 30ste verjaardag. Wat GroenLinks betreft is dit reden tot feest. Raadslid Peter van Corler roept woensdag het college op om samen met scholen en kinderraden te bekijken hoe het jubileum feestelijk gevierd kan worden.  

Lees verder

Voorschool voor Utrechtse kinderen die het echt nodig hebben

De gemeenteraad stemde donderdag in met nieuw beleid voor voorschoolse educatie per 1 januari 2020. Om taalachterstanden te voorkomen kunnen kinderen vanaf 2,5 jaar lessen volgen. GroenLinks wil dat het aanbod hiervoor goed verspreid wordt over de stad, zodat het terecht komt bij de kinderen die het het hardst nodig hebben.

Lees verder

Belangrijke stap ontwikkeling nieuwe duurzame wijk

Bron: www.cu2030.nl

Vandaag heeft de gemeenteraad van Utrecht de omgevingsvisie Beurskwartier en Lombokplein vastgesteld. “Hiermee pakken we een unieke kans om een gezond en duurzaam woon- en werkgebied te maken aan de westkant van het Centraal Station: bij de Croeselaan en het Westplein.”, aldus GroenLinks raadslid Peter van Corler.

Lees verder