Nieuws over Linda Voortman

Onderzoek: meer vertrouwen en vrijheid helpt mensen uit de bijstand aan het werk

Vandaag presenteerde de Universiteit Utrecht onderzoeksresultaten waaruit blijkt dat mensen in de bijstand sneller werk vinden als zij meer vertrouwen en vrijheid krijgen. GroenLinks wethouder Linda Voortman wil deze resultaten gebruiken in de dienstverlening van Utrecht en mensen vaker de ruimte geven voor eigen regie. Zij vraagt het Rijk nu om meer geld en soepelere regelgeving voor gemeentes.

Lees verder

2000 Utrechters in de bijstand krijgen extra hulp richting werk

GroenLinks is blij met de plannen van de gemeente om 2000 Utrechters die al langere tijd een uitkering krijgen richting werk te helpen. Bijvoorbeeld door leerwerkplekken of het volgen van een opleiding of taalles. Het plan van GroenLinks wethouder Linda Voortman, waarin meer persoonlijk contact, samenwerken met werkgevers en het tegengaan van discriminatie centraal staan, werd donderdagochtend unaniem aangenomen door de Utrechtse gemeenteraad.  

Lees verder

Ambitieus actieplan helpt Utrechters uit schulden

Donderdag is de actieagenda Utrechters schuldenvrij van GroenLinks wethouder Linda Voortman met grote meerderheid aangenomen door de gemeenteraad. In de agenda staan zo’n veertig acties voor het voorkomen en blijvend oplossen van schulden. GroenLinks raadslid Julia Kleinrensink: “Landelijk zien we dat steeds minder zich mensen melden bij schuldhulpverlening, terwijl de gemiddelde schuld stijgt. Daarom is GroenLinks heel blij dat Utrecht kiest voor een vooruitstrevende aanpak met een mooie agenda vol concrete acties.” 

Lees verder

Linda Voortman derde wethouderskandidaat GroenLinks Utrecht

Linda Voortman

Linda Voortman is de derde wethouderskandidaat van GroenLinks voor een nieuw Utrechts college. Dit maakt GroenLinks dinsdag bekend. Het huidige Tweede Kamerlid zal in een mogelijk college plaatsnemen naast de zittende GroenLinks-wethouders Kees Diepeveen en Lot van Hooijdonk.

Lees verder