Fotograaf: Han Ernest

Ga tot het uiterste om muzikale broedplaats dB’s te behouden

De Utrechtse politiek maakt zich zorgen over de toekomst van muzikale broedplaats dB’s, die in het CAB gebouw in de Cartesiusdriehoek zit. Op deze plek komt een nieuwe stadswijk met 2.800 woningen en 2 parken. Via  schriftelijke vragen roept GroenLinks samen met PvdD, SP, D66, PvdA, S&S en CDA het college op er alles aan te doen om dB’s te behouden in de nieuwe wijk.

GroenLinks raadslid Pepijn Zwanenberg: “Voor de Utrechtse muzieksector is dB’s, als springplank voor Utrechts talent en verrassende bands, onmisbaar. Als het nog niet zou bestaan, zou het uitgevonden moeten worden.”

In 2017 besloot de gemeenteraad over de ambities voor de nieuwe stadswijk en werd een voorstel van GroenLinks aangenomen om waardevolle functies zoals dB’s en Oproer te behouden. Volgend jaar neemt de raad een besluit over de concretere bouwplannen. Daarvóór moet bekend zijn wat er met dB’s gebeurt.

Zwanenberg: “We horen dat er met de beste bedoelingen gesprekken gevoerd worden om dB’s een plekje te geven in de nieuwe wijk. Maar ook dat de uitkomst nog erg onzeker is. Wat ons betreft moet er snel een concreet en haalbaar plan komen. In ieder geval voordat de raad verder over de plannen voor de nieuwe stadwijk beslist.”