Nieuws gefilterd op Fractie

GroenLinks: geen belastinggeld naar de Vuelta

Steven de Vries

GroenLinks wil niet vooraf geld reserveren voor de organisatie van de Vuelta. ‘De Grand Depart was een geweldig feest, maar heeft ook heel veel geld gekost. GroenLinks vindt niet dat de organisatie van de Vuelta de gemeenschap weer veel geld moet kosten.’

Lees verder

Utrecht gaat meer doen voor zzp'ers met schulden

Er worden in Utrecht maandelijks informatiebijeenkomsten gehouden voor zzp'ers met een schuldenproblematiek. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen zzp'ers onder meer informatie over aflossing van schulden, administratie en belastingen. GroenLinks heeft bij de Voorjaarsnota van 2016 aan het college gevraagd om meer te doen voor deze groeiende groep Utrechters.

Lees verder

GroenLinks: maak duidelijke visie Het Nieuwe Zandpad

Steven de Vries

GroenLinks wil dat er nu eerst op een rij wordt gezet wat de uitgangspunten zijn voor het mogelijk maken van raamprostitutie in Utrecht. Dit zegt GroenLinks-raadslid Steven de Vries in een eerste reactie op de donderdag verschenen Raadsbrief over Het Nieuwe Zandpad.

Lees verder

GroenLinks vraagt om een 'beep the mayor'

Give a Beep

GroenLinks wil de ervaring van fietsers gebruiken om onveilige verkeerssituaties nog beter in kaart te brengen. Dit door middel van een knop op het stuur waarmee een fietser direct aan kan geven wanneer hij of zij zich onveilig voelt.

Lees verder

Experiment leefstraten geslaagd

Leefstraat in Gent

De pilot Leefstraten is succesvol verlopen. Utrecht maakt het ook dit jaar weer mogelijk voor bewoners om een Leefstraat te organiseren. 'Meer ruimte voor spelen, verblijven en ontmoeten en het maken van duurzame mobiliteitskeuzen zoals autodelen en fietsen zijn belangrijke ingrediënten of gevolgen van een leefstraat.'

Lees verder

Aanpak parkeerdruk Jordanlaan na vragen GroenLinks

Thijs Weistra

Op de Prof. Jordanlaan, Strawinskylaan e.o. en het Tolsteegplantsoen wordt betaald parkeren ingevoerd. Dit is de uitkomst van een draagvlakmeting onder bewoners. GroenLinks-raadslid Thijs Weistra vroeg eerder om dit onderzoek vanwege de hoge parkeerdruk in dit gebied.

Lees verder

Pagina's