Definitieve kandidatenlijst bekend

Zojuist is de uitslag van het ledenreferendum voor de kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2018 bekend gemaakt. De leden hebben de voordracht van de kandidatencommissie vrijwel geheel overgenomen. Alleen Pepijn Zwanenberg is opgeschoven van plek 9 naar plek 8.

Afdelingsvoorzitter Esther Kersten is enthousiast: “Ik ben ervan overtuigd dat we met deze sterke kandidatenlijst, een mix van ervaring en nieuwe gezichten, diverse achtergronden en deskundigheden, weer een uitstekende GroenLinks fractie in de raad gaan neerzetten.”

Voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 is door de kandidatencommissie van GroenLinks een concept kandidatenlijst opgesteld, waarna de leden via een referendum konden stemmen over de lijst. De opkomst van het referendum was 20,8% van de 2099 stemgerechtigde leden.

Fractievoorzitter Heleen de Boer werd eerder verkozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. “Ik heb veel zin om met deze sterke kandidatenlijst de verkiezingscampagne in te gaan en onze idealen voor een groen en sociaal Utrecht verder te verwezenlijken.”

Vier huidige raadsleden hebben besloten na de verkiezingen niet terug te keren in de Utrechtse raad. Dit zijn Steven de Vries, Monique Bollen, Brechtje Paardekooper en Tara Scally. Marlene de Regt droeg gisteravond haar raadslidmaatschap over aan Fred Dekkers, omdat zij verhuist naar Amsterdam.