‘Hou de Bikkershof toegankelijk’

De Bikkershof - een semi-openbare binnentuin in Wittevrouwen en één van de oudste in zijn soort – dreigt ingesloten te raken door de verkoop van Mitroswoningen. GroenLinks raadslid Rachel Heijne dient dinsdag mondelinge vragen in. Zij vraagt de wethouder alles in het werk te stellen dit bijzondere groen veilig te stellen en toegankelijk te houden. 

De Bikkershof ligt ingeklemd tussen de Bekkerstraat, Biltstraat, Bouwstraat en de Goedestraat in Wittevrouwen. De binnentuin dreigt ingesloten te worden omdat de woningen boven de poorten die toegang verlenen tot de binnentuin verkocht worden en de nieuwe eigenaars ook eigenaar worden van de grond er onder.  

De ecologische tuin ligt op gemeentegrond maar wordt al sinds 1987 door omwonenden beheerd en bestuurd. De dieren worden door buurtkinderen verzorgd. Iedere dag gaan de poorten van 9 tot 18 uur open en zijn alle bezoekers welkom. Het is een van de eerste zelfbeheerprojecten van de gemeente Utrecht, en zelfs landelijk. Rachel Heijne “Het zou eeuwig zonde zijn als een bijzondere plek als de Bikkershof verdwijnt simpelweg omdat de toeganspoorten verkocht worden.”