Foto van Hilde Koster

Hilde Koster

Bestuurslid Campagne

Ik ben Hilde, 35 en woon nu iets meer dan 1 jaar in Utrecht. Mijn band met Utrecht gaat echter al 17 jaar terug via vrienden die hier gingen studeren en met wie natuurlijk in Utrecht gestapt moest worden, de stage voor mijn Master Conflictstudies en later werk bij een ontwikkelingsorganisatie (Niet-Gouvernementele Organisatie – ngo- in vaktermen). Opgegroeid in Havana aan de Waal (Nijmegen) ervaar ik Utrecht als een warm bad: groen, gezellig en sociaal.

In Nijmegen heb ik mij af en toe als vrijwilliger ingezet voor GroenLinks, maar nu ik me settel in Utrecht wil ik er vol voor gaan. Dus toen ik na een Huis-aan-Huis actie van bestuurslid Silvie hoorde dat er bestuursleden gevraagd werden, reageerde ik direct. Contact met andere leden, met sympathisanten en met alle Utrechtenaren om ze nog enthousiaster te maken voor GroenLinks: dat vind ik leuk. Mensen hun enthousiasme laten omzetten in politieke actie voor deze prachtige stad. Dat vind ik belangrijk. Zodoende ben ik bestuurslid Campagne geworden.

Na lange tijd in de NGO-wereld gewerkt te hebben, o.a. in Mexico, werk ik nu bij Binnenlandse Zaken. Daar mag ik dagelijks burgers helpen die problemen hebben met hun persoonsgegevens. Een leuke baan, waarin ik gelukkig nog steeds mensen kan helpen. Ik vind het belangrijk om je in te zetten voor de mensen om je heen. Dat doe ik ook als reservist voor de Nationale Reserve van de Landmacht. Soms komt de vraag: Defensie en GroenLinks? Natuurlijk! De wereld is niet zwart-wit en ik zit niet graag in een bubbel. Met ‘de ander’ het gesprek aangaan en ontdekken dat je allemaal een mooiere wereld nastreeft, dat vind ik tof.