Hilde de Vries

Hilde de Vries

Bestuurslid Campagne (a.i.)

Ik ben Hilde de Vries, 28 jaar en de tijdelijke vervanger van Hilde Koster.

Totdat ik ging studeren in Utrecht, woonde ik in het mooie Zwolle. Aankomend schooljaar ga ik starten als Natuur-docent binnen het speciaal onderwijs, waarbij ik leerlingen met een migratieachtergrond begeleid naar het regulier onderwijs.

In 2015 had ik met mijzelf afgesproken dat ik lid zou worden van GroenLinks, wanneer Jesse Klaver mij zou aanspreken via het boek ‘De mythe van het economisme’. GroenLinks Utrecht nam na mijn aanmelding enthousiast contact op en ik werd snel opgenomen in alle activiteiten die er georganiseerd werden.

Samen met de leden van de Werkgroep Permanentie Campagne (WPC) ben ik betrokken geweest bij verschillende acties. Daarnaast kon ik een helpende hand bieden bij het campagneteam 2016, waarna ik mij aanmeldde bij het nieuwe team voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen 2017. Nu ga ik de provinciale verkiezingen in 2018 ondersteunen vanuit een bestuurlijke functie.

Het voelt als een kans om tijdelijk de functie bestuurslid campagne te mogen bekleden. Allereerst zal dit meer inzicht en begrip opleveren bij beslissingen vanuit het bestuur van GroenLinks Utrecht. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om te kijken of een bestuurlijke functie bij mij past.

Met mijn ervaring uit de WPC en vanuit de vorige campagnes ben ik goed voorbereid op de taken die hiervóór door Hilde Koster zijn uitgevoerd. Als bestuurslid campagne zie ik het als mijn taak om de campaigners te ondersteunen bij de permanente campagne en de provinciale verkiezingen. Dit wil ik bereiken met behulp van duidelijke communicatie en de persoonlijke krachten van de individuele campaigners.