WORLD CLEANUP DAY - BLIK OP PLASTIC PEUKMEUK Zaterdag 18 sept. 2021 - 11:00-16:00 uur Park Transwijk Groene Long van wijk Zuidwest Utrecht
Meld je hier aan!

Programma

  • 11:00 -11:15 Opening
  • 11:15 - 12:30 Schoonmaakronde 1
  • 12:30 – 13:00 Lunch en spelletjes
  • 13:30 – 15:00 Schoonmaakronde 2
  • 15:00 – Einde Koffie, thee en zoetigheid Praktische zaken

Voor jong, oud en alles daar tussenin. Voor lopers, rolstoelers en alles daar tussenin. Voor wijkbewoners, festivalbezoekers en alles daar tussenin. En ga zo maar door.

We organiseren ook games voor de liefhebbers. Wie vindt de meeste peuken? Hoeveel peuken vind jij eigenlijk in de buurt? Op wat voor plekken vind jij de meeste peuken? Welk merk blikje vind jij het meeste op straat? Tijdens de lunch hebben we games zoals afvalknijpersrace, afvalknijpersbasketball, en blikjesvoetbal. Op de dag zelf zullen we meer vertellen.

We zullen met de gemeente vuilgrijpers en andere opruimmaterialen regelen. Maar er zijn misschien niet genoeg vuilgrijpers voor iedereen, dus neem als het kan je eigen vuilgrijper en vuilniszakken mee. Rubber of latex handschoenen zijn ook handig.

Corona maatregelen tellen zwaar. Doe je mee met mensen buiten je huishouden? Hou dan 1,5 meter afstand van elkaar.

Wie organiseren?

Een groeiende groep organisaties waaronder nu al GroenLinks Utrecht, het Plastic Peuken Collectief, Life Impact Company, de Wijkcoöperatie Kanaleneiland, Ondernemend Kanaleneiland (Ondernemersfonds Utrecht), Partij voor de Dieren, PINK, DWARS Utrecht en de gemeente Utrecht. De groep groeit.

Waarom World Cleanup Day?

De dag waarop de hele wereld gezamenlijk de handen uit de mouwen steekt om haar weer een beetje mooier te maken. Zwerfafval hoort niet in natuur, parken en pleinen.

Elf jaar geleden begonnen in Estland waar 50.000 mensen hun land opruimden, uitgegroeid tot een wereldwijde actie waar vorig jaar ruim 17 miljoen mensen aan deelnamen.

Waarom Blik op PlasticPeukMeuk?

Meuk staat voor Hoop Rommel. Blik is lekker dubbel: hoe kijken we naar meuk, maar blik is ook een product dat we wel erg vaak op straat zien.

Niet alleen plastic en blik zwerft, maar ook sigarettenpeuken. Ook al roken steeds minder mensen, toch worden veel peuken achteloos op straat gemikt. En in de filters zit veel plastic verwerkt. In Nederland belandt naar schatting elk jaar miljarden sigarettenpeuken op straat. Teken hier de petitie tegen plastic in sigarettenfilters.

Doe je mee? Meld je aan via Eventbrite.