Tweede Kamerdag - alles over campagne voeren

Op 1 februari organiseert GroenLinks een Tweede Kamerdag in Den Haag! Op deze dag leer je van alles over campagnevoeren en hoe jij actief kan worden in onze beweging. Vanuit Utrecht haken we ook aan, ga je mee?
Ben je al lang lid of juist net nieuw? Iedereen is welkom!

We verzamelen om 11:00 uur op het stationsplein voor TGI Fridays en nemen de trein van 11:13 van Utrecht CS naar Den Haag.

Te gast is Mary Ibarra, Central Field Director bij Swing Left, een organisatie die in 2018 met succes tientallen Democraten verkozen kreeg tot het Amerikaans Huis van Afgevaardigden. Mary geeft een masterclass over campagnevoeren anno 2020 en hoe we winnen van rechts.

Daarnaast kun je meedoen aan twee van de volgende sessies:

  • In debat! Ga in debat met Jesse en andere Kamerleden in de zaal van de Tweede Kamer en ervaar heel even hoe het is om politicus voor GroenLinks te zijn. Tip nummer 1: vergeet het knopje van de interruptiemicrofoon niet in te drukken.

  • Campagnecollege. Kruip de collegebanken in voor de enige echte doctor Jasper van de Pol, onze kiezersonderzoeker. Hoe reageren onze hersenen op politieke boodschappen? Hoe werken frames? En hoe sluit onze campagne hierop aan?

  • Online activisme. Van retweet tot revolutie: online communicatie is onmisbaar voor het moderne campagnevoeren. Leer de kneepjes van het vak van ons Team Online.

  • Evenementenbureau GroenLinks. We organiseren congressen, Meetups, de KantineTour en nog veel meer. Hoe wordt een Meetup voor 5.000 mensen opgezet? Een kijkje achter de schermen bij een van onze belangrijkste pijlers van onze campagnes.

Na elke sessie weet jij een concrete manier waarop je onze beweging het komende jaar kan versterken.

Praktische info
Wat? Introdag speciaal voor nieuwe leden en vrijwilligers
Wanneer? Zaterdag 1 februari
Waar? Tweede Kamer Den Haag, Lange Poten 4
Hoe laat? Op Utrecht Centraal verzamelen we om 11:00 uur voor TGI Fridays op stationsplein. We nemen we de trein van 11:13. Programma in Den Haag: 12.30-18.00 uur
En verder? Neem je ID mee! Anders kan je het gebouw niet in.

Meld je hier aan!

Locatie

Tweede Kamer
Lange Poten 4
Den Haag
Nederland