Bij biodiversiteit denken we vaak aan regenwouden, met hun enorme diversiteit aan flora en fauna. Maar ook in de urban jungle van Utrecht is biodiversiteit van levensbelang. Niet alleen voor de natuur, maar ook voor onszelf. Maar hoe bevorderen we de biodiversiteit in onze stad? Welke mogelijkheden zijn er om het te stimuleren, en wat zijn de obstakels? Deze en meer vragen zullen we behandelen tijdens het volgende Politieke Café van GroenLinks Utrecht, georganiseerd door de Werkgroep Groen en Stadsnatuur.

De wetenschap komt aan het woord om ons te vertellen over waarom biodiversiteit juist in de stad zo belangrijk is. Vervolgens licht de Gemeente Utrecht toe wat zij doen voor meer diverse flora en fauna. Wat is het beleid op dit gebied? De gemeente staat echter niet alleen, ook bewoners kunnen hun steentje bijdragen! Want hoe maak je nou van een stenen vlakte een groene oase? Daarom komt tot slot een deelnemer van een bewonersinitiatief vertellen wat je zelf kunt doen voor de biodiversiteit in de stad.

De sprekers op deze avond zijn:

  • Joop Spijker (onderzoeker, WUR)
  • Anne Nijs (adviseur, gemeente Utrecht)
  • Johan den Dekker (buurtinitiatief de Griftkikkers)

Dit Politieke Café zal online plaatsvinden en is te volgen via deze stream op YouTube. De eerste helft van de avond zullen de drie sprekers elk hun visie en ervaringen delen. Het tweede deel staat in het teken van discussie; wij zullen een aantal stellingen voordragen, en er is ruimte voor vragen vanuit het publiek.

Meer info over de sprekers kun je vinden op het interactieve platform MiroOok kun je via Miro de stellingen die we willen voorleggen omhoog stemmen, en je eigen vragen aan de sprekers alvast formuleren!

Wil jij er bij zijn? Klik dan door op deze link