Parking Day 2017

Wat is Parking Day?

Op Park(ing) Day, de 3e vrijdag in september worden overal ter wereld parkeerplaatsen omgetoverd in pleintjes, parkjes en groen. Zo kan iedereen zien hoe prettig een omgeving is die niet gedomineerd wordt door (geparkeerde) auto’s.

Ook in Utrecht! Een parkeerplaats op de Oude Gracht t.o. 244. Zo laten we zien hoe de stad er uit zou zien met minder auto's in de straat en geven we de straat terug aan de bewoners voor bijvoorbeeld meer groen of speelruimte. Hapjes en drankjes worden verzorgt en met een sjoelbak en wat stoepkrijt is het feest compleet. Ook aan de kinderen hebben we gedacht met een leuke tekenopdracht. ≫Meer informatie

Locatie Parking Day 2017: Oude Gracht
Locatie Parking Day 2017: Oude Gracht

Meedoen? Graag!

Kom jij de gezelligheid verhogen op de Oude Gracht? Meld je dan aan. Je bent ook gewoon welkom om langs te komen zonder aankondiging!

Ook hebben we twee specifieke vragen:

  • heb je een parkeervergunning voor de Oude Gracht, mogen wij die dan die dag gebruiken om met jouw of onze auto de parkeerplaats tot aan de actie te bezetten?
  • heb je kinderen op “de Vrije School Utrecht” of “De Twijn”, wil je dan na schooltijd met een groepje kinderen de sfeer komen verhogen? We gaan de kinderen vragen een tekening te maken van hun ideale parkeerplaats. Om 18 uur maken we daar een lange slinger van ter afsluiting.

Of wil je zelf voor een paar uur met wat buurtgenoten een parkeerplaats inrichten? Top! Neem even contact op, dan komen wij langs om foto’s te maken!

Contactpersoon: Joeri Scheper, scheperjoeri@gmail.com, 06 24 78 38 61

Locatie

Oude Gracht t.o. 244
3511NT Utrecht
Nederland