Nieuwjaarscongres GroenLinks Utrecht

Om het nieuwe jaar goed te beginnen, nodigen we je graag uit voor het Nieuwjaarscongres van GroenLinks Utrecht op zaterdag 12 januari in The Colour Kitchen Zuilen. Tijdens dit congres is er de mogelijkheid in gesprek te gaan met het bestuur, de fractie, en diverse workshops te volgen. Daarnaast houden we onze Algemene Ledenvergadering (ALV), de campagne-aftrap voor de Provinciale Statenverkiezingen, én natuurlijk onze traditionele nieuwjaarsborrel.

Aanmelden is niet verplicht en naar individuele onderdelen komen is mogelijk, zie het schema hieronder voor meer informatie.

Schema Nieuwjaarscongres GroenLinks Utrecht

 

Met trots presenteren wij het GroenLinks Utrecht congres. Dit Nieuwjaarscongres is dé kans voor leden om eens goed in gesprek te gaan met fractie en bestuur over wat we willen bereiken in 2019 en verder. Daarnaast kun je ook leren over de Provinciale Staten en over diversiteit en je eigen privilege. Om dit te bewerkstelligen zijn er een aantal workshops, onderverdeeld in twee sessies:
- In gesprek met de fractie: Tijdens deze drie rondes kun je telkens met de fractie van GroenLinks Utrecht in gesprek over één van hun drie hoofdonderwerpen en hun plannen in de gemeenteraad in 2019. Meer informatie over de onderwerpen volgt nog op Facebook en in dit artikel.
-In gesprek met het bestuur: Tijdens deze ronde kun je met het bestuur in gesprek over het Jaarplan (te vinden bij de ALV-stukken in je email) en gaan we gezamenlijk op zoek naar manieren waarop leden inhoudelijk meer betrokken kunnen worden bij de afdeling.
-Workshop Provinciale Staten: Altijd al willen weten wat een Statenlid precies doet? Of welke verantwoordelijkheden de Provinciale Staten nou eigenlijk hebben? Tijdens deze workshop vertelt de Statenfractie van GroenLinks Utrecht samen met DWARS Utrecht je er alles over.
-Workshop diversiteit: Wil je inzicht krijgen in jouw eigen privileges, en discriminatie en racisme inzichtelijk maken? In deze verkorte diversiteitsworkshop  ga je kritisch kijken naar je eigen blinde vlekken en vooroordelen.

Daarnaast houden we een Algemene Ledenvergadering (ALV), waar we de begroting, het jaarverslag, en het jaarplan behandelen. Ook verkiezen we het nieuwe bestuurslid werkgroepen. We sluiten het congres af met de campagne-aftrap voor de Provinciale Statenverkiezingen met Huib van Essen, lijsttrekker GroenLinks Provincie Utrecht, en het campagneteam, gevolgd door onze traditionele nieuwjaarsborrel. 

Je hoeft je voor het congres niet aan te melden. Wel waarderen we het als je jezelf op aanwezig zet op Facebook en je vrienden uitnodigt!

P.S. Ben je nieuw lid of nog niet (zo vaak) bij één van onze evenementen geweest? Om 12:30 verzamelen nieuwe leden zich om even voor te bespreken wat ze te verwachten staat. Heb je interesse? Mail dan even naar leden@groenlinksutrecht.nl.

Locatie

The Colour Kitchen Zuilen
Prinses Christinalaan 1
3554 JL Utrecht
Nederland